Kerstpakkettenbibliotheek Andijk, omdat weggooien zonde is

ANDIJK – De kerstdagen staan weer voor de deur en dat betekent voor de meeste mensen dagen vol gezelligheid, samenzijn en lekker eten! Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Iedereen die een kerstpakket krijgt heeft daar wel dingen inzitten waar niets mee gedaan wordt. Het verdwijnt ergens achter in een kast en blijft daar staan totdat het moment van weggooien daar is. Maar dat is zonde!

De kerstpakkettenbibliotheek Andijk is een plek waar iedereen spullen vanuit bijvoorbeeld een kerstpakket kan doneren. Daarnaast mag ook iedereen die iets nodig heeft uit de kast halen. De kast, een initiatief van Eric van der Molen, was vorig jaar een daverend succes! Tientallen mensen hebben allerlei dingen gedoneerd en evenveel mensen hebben die spullen weer opgehaald. De kast, een niet werkende koelkast met glazen deur, is 24 uur per dag bereikbaar én heeft verlichting.

Er mogen allerlei spullen gedoneerd worden, zolang het maar niet gekoeld hoeft te worden. Er heeft ondertussen al van alles ingestaan. Naast de dingen uit het kerstpakket zijn er bijvoorbeeld een paar schoenen, koffiemokken, een kinderpyjama en zelfgemaakte gedeponeerd.

De kast heet van begin december tot het nieuwe jaar ‘kerstpakkettenbibliotheek Andijk’, Meander 55 te Andijk en daarna zal het weer verder gaan onder de naam ‘weggeef/ruil-kastje meander Andijk’ het idee achter de kast blijft hetzelfde. Heb je spullen die je niet meer gebruikt maar denk je dat iemand anders daar wel blij mee is? Zet het in de kast! Tot ziens op Meander 55 te Andijk. Iedereen is van Harte welkom.

Deel dit artikel