Keurige vijfde en zesde plaats voor Rob Hartog in Oschersleben

ENKHUIZEN – Rob Hartog heeft een uitstekende indruk achtergelaten in Oschersleben. Tijdens zijn tweede IDM Superbike raceweekend wist de SWPN-coureur zich als vierde te kwalificeren. In de races stuurde hij zijn Yamaha R1M naar een knappe vijfde en zesde plaats.

Rob Hartog begon vrijdag gelijk goed aan de tweede IDM Superbike ronde van het seizoen 2022. Op de Motorsport Arena Oschersleben zette de SWPN-coureur een vijfde en zesde tijd in de vrije trainingen. Hartog zat meteen lekker in het ritme. Tijdens de tweede sessie werd er gekozen om constant met dezelfde band te rijden ter voorbereiding op de races. In de kwalificatiesessies van zaterdag liet Hartog zien over een uitstekende snelheid te beschikken. In de eerste kwalificatie kwam de 30-jarige tot een 1’26.0 en in de slotronde van de tweede sessie zette hij een 1’25.9 op de klokken. Met deze rappe tijd wist Hartog zich keurig als vierde te kwalificeren tijdens pas zijn tweede raceweekend in de IDM Superbike.

In de eerste race op zondagmorgen ging Hartog als vijfde de eerste bocht in. Al snel wist hij de vierde plaats over te nemen. Vervolgens was de SWPN-coureur lange tijd in gevecht om de laatste podiumplaats. Met nog vijf ronden te gaan verloor Hartog één positie. In de laatste ronde wilde Hartog nog een aanval wagen op de vierde plaats, maar had hij ook flinke druk van een rijder achter hem. Er kwamen geen positiewisselingen meer, waardoor de Yamaha-coureur uiteindelijk knap als vijfde over de finish kwam. Hartog mocht vanwege zijn klassering in de eerste race vanaf de voorste startrij vertrekken in Race 2.

Ook in de tweede race was Hartog’s start niet perfect, maar hij herstelde zich goed in de eerste bocht. In de eerste ronden kwamen de podiumgangers van Race 1 – die vanaf de derde rij moesten starten – hem voorbij. Hartog viel even terug naar plaats vijf, maar wist met een strakke inhaalactie Toni Finsterbusch te passeren. Halverwege de race moest Hartog deze positie weer inleveren en verloor in de groep van vijf rijders nog één positie. Hartog deed in de laatste ronde er nog alles aan om terug te komen, maar kwam hij nipt achter de vijfde coureur als zesde over de finish. Na deze goede resultaten staat Hartog achtste in het kampioenschap met 36 punten en heeft hij slechts tien punten minder dan de nummer twee.

De derde ronde van het IDM Superbike kampioenschap staat gepland van 24 t/m 26 juni op het circuit van Most in Tsjechië.