Kies bij de Rabobank ClubSupport actie voor Meelmolen De Herder en Brakepolder Watermolen!!!

MEDEMBLIK – Rabo ClubSupport is dé donatie actie voor verenigingen en stichtingen, waarbij leden van Rabobank West-Friesland bepalen welke clubs een donatie ontvangen door het uitbrengen van hun stem.

Bent u lid van Rabobank? Dan kunt u nu stemmen via de Rabobank-app op je telefoon of via de Rabobank website. Uw stem wordt graag ontvangen vóór 24 oktober.

Het bestuur van de Meelmolen hoopt natuurlijk dat u op Meelmolen De Herder én op Brakepolder Watermolen stemt. Dat zijn twee aparte stichtingen. Door de Corona maatregelen is Meelmolen De Herder veel inkomsten misgelopen. Daardoor zijn de reserves flink afgenomen. Gevolg is dat de vernieuwing van het 30 jaar oude gevlucht (het raamwerk waarop de zeilen van de wieken worden gespannen) een jaar is uitgesteld. Verder is achterstallig verfwerk dringend nodig aan de zogeheten staart waarmee de kap wordt gedraaid. De opbrengst van de actie wordt gebruikt om dit te financieren.

De Brakepolder Watermolen is een beeldbepalend object dat hoort bij de geschiedenis van de polder. Zeker nu de nieuwe woonwijk van Medemblik ‘Molenblik’ gaat heten, moet die molen daar blijven staan! Het is echter nauwelijks mogelijk om via evenementen geld voor bijvoorbeeld groot onderhoud aan de wieken in te zamelen. Een ClubSupport bijdrage zou heel goed van pas komen.

Deel dit artikel