RTV West-Friesland

Foto: Albert Heijn / Allerhande
Algemeen

Kiproerbak met sperziebonen en rijst

WEST-FRIESLAND – Kiproerbak met sperziebonen en rijst. Wij zijn dól op deze gezonde bowl. Binnen 15 min. zet je deze lekkere kiproerbak al op tafel.

Kiproerbak met sperziebonen en rijst

Albert Heijn Kiproerbak met sperziebonen en rijst Kiproerbak met sperziebonen en rijst Uitprinten
Aantal: 4 Bereiden:
Voedingswaarden 560 K Calorieën 15 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 750 g diepvries gebroken sperzieboon
  • 3 el zonnebloemolie
  • 300 g kipfiletreepjes
  • 1½ el kerriepoeder
  • 450 g bamigroentepakket
  • 40 g verse selderij

Instructies

  1. Kook de rijst in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen de laatste 4 min. mee. Giet de rijst en sperziebonen af en laat staan met de deksel op de pan.
  2. Verhit ondertussen de olie in de wok of hapjespan en roerbak de kip met de kerrie en peper naar smaak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer de rode peper uit de bamigroente in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in dunne ringetjes Voeg met de rest van de groente toe aan de kip en roerbak al omscheppend 4 min. op hoog vuur.
  3. Snijd ondertussen de selderij fijn. Voeg de rijst, sperziebonen en selderij toe aan de pan en roerbak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe borden en serveer.

Extra

vegatip: Vervang de kipreepjes door 180 g naturel tofurulstukjes.

© Albert Heijn / Allerhande

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK