Klein Giethoorn Opperdoes wordt Dormio Resort Medemblik en gaat flink uitbreiden

Vakantiepark Klein Giethoorn te Opperdoes wordt uitgebreid. Grondeigenaar Rima BV gaat daarvoor een samenwerking aan met recreatieketen Dormio uit Arnhem. In de loop van 2022 wordt het bestaande kleinschalige park uitgebreid met 88 vakantiewoningen en een centrumgebouw met diverse faciliteiten. De gemeente Medemblik verwacht met de komst van het nieuwe park een positieve effect op economie, werkgelegenheid en het verder toeristisch op de kaart zetten van de gemeente.

Vitale Verblijfsrecreatie
Medemblik werkt aan de vitaliteit van de verblijfsrecreatie in de gemeente. Klein Giethoorn is met 30 kleine recreatiewoningen in de basis al een vitaal park, een locatie met de potentie om toeristen te kunnen ontvangen. Er was in het bestemmingsplan al voorzien dat het park vergroot kon worden. Het ontbrak echter aan concrete plannen. Die zijn er nu. Ontwikkelaar Dormio Group diende zich aan en kwam met goede plannen voor een recreatiepark geïnspireerd op de Westfriese bouwstijl. Het park zal Dormio Resort Medemblik gaan heten.

Tekst loopt door onder de foto

Beter aanbod
De gemeente is blij met de ontwikkelingen. Wethouder toerisme en recreatie Harry Nederpelt: “De gemeente heeft al jaren de wens om dit vakantiepark op deze prachtige plek in de gemeente Medemblik te realiseren. Dat gaat nu ook echt gaat gebeuren met een grote internationaal speler en daar zijn we erg trots op.” Voor de gemeente betekent meer bezoekers een boost voor de lokale economie, inclusief meer mogelijkheden voor horeca en toeristische ondernemers. “Precies de sector die het de afgelopen jaren erg zwaar heeft gehad” aldus de wethouder. Met de komst van het nieuwe park worden naar verwachting zo’n 36 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd.

Dormio
Dormio Group ontwikkelt resorts en hotels op toeristische toplocaties in binnen- en buitenland. Het ontwerp van het nieuwe park is gebaseerd op de historische bouwstijl die ook in het centrum van Medemblik stad te vinden is. Ook de slootjes en bruggen van een traditioneel Westfries lintdorp komen terug in het ontwerp van het nieuwe park. Directeur van Dormio Don van Schaik: “Dormio is altijd op zoek naar bijzondere locaties voor haar resorts. Wij vinden dat deze locatie het Westfriese gevoel met zijn typerende bouwstijl en zijn vaarten mooi weergeeft. We zijn dan ook erg blij dat we hier weer een viersterren resort mogen gaan realiseren die opgaat in zijn omgeving. Onze gasten kunnen van hieruit de gehele omgeving, met Medemblik en het IJsselmeer als grote trekkers, gaan ontdekken. Wij hopen in het najaar met de bouw te gaan starten om 1,5 jaar later de eerste gasten te kunnen ontvangen”.

Deel dit artikel