Kleurrijke dubbelexpositie moeder en dochter Jonker in Hippolytuskerk

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HIPPOLYTUSHOEF – Omdat vanwege ‘Het groot fotofestival Wieringen’ de Hippolytuskerk in Hippolytushoef een deel van de zomer voor de Werkgroep Exposities Hippolytuskerk (WEX) niet beschikbaar is wordt de jaarlijkse zomerexpositie teruggeschoven naar de voorzomer. Vanaf zaterdag 28 mei tot en met zondag 25 juli.

Het wordt een zeer interessante dubbelexpositie verzorgd door moeder en dochter Jonker. Allebei van beroep beeldend kunstenaar.

De als kind van het eiland Wieringen aan de Haukes geboren Gerda Jonker (geboren Kooij), exposeert samen met haar dochter Jorinde .

Gerda Jonker is kunstzinnig gevormd aan de Gerrit Rietveld Academie en aan de Rijksacademie voor beeldende kunsten. Beide in Amsterdam. Zij heeft haar atelier in Lelystad.

Hoofdkenmerken van haar kunst zijn beeldelementen voortkomend uit natuurmotieven. Vorm en beweging.

Het kunstenaarspad van Jorinde Jonker liep vooral via de Hogeschool voor de kunsten van Amsterdam en de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Haar atelier bevindt zich in Rotterdam.

Zij maakt heldere kunst die zich vooral kenmerkt in complementaire kleurcontrasten en strakke lijnen. Verwondering omgezet in werken waar kleur bijna letterlijk van af spat.

Opening vindt plaats in De Hippolytuskerk aan het Kerkplein op zaterdag 28 mei 15.00 uur en wordt muzikaal opgeluisterd door ‘De Madjes’. Belangstellenden welkom.

Bezichtiging –  van 13.30 tot 17.00 uur –  elke weekend-, feest- of werkdag uitgezonderd gewone maandagen en dinsdagen.

Toegang gratis.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category