Klokkenluider zet verhoudingen binnen de gemeente Medemblik op scherp, geheim rapport gelekt naar NH Nieuws

MEDEMBLIK – De verhoudingen binnen de muren van het gemeentehuis in de gemeente Medemblik zijn op scherp gezet nu een negatief rapport over de bestuurskracht binnen het ambtenarenapparaat en de politiek van de gemeente Medemblik.

De klokkenluider speelde dit geheime rapport door aan de provinciale omroep NH Nieuws die er over berichtte tot grote ergernis van de gemeente Medemblik. De naam van de klokkenluider gonst al ruim een dag door de wandelgangen van het gemeentehuis en binnen de politieke partijen. Dat het iemand vanuit de politiek is is wel duidelijk.

Alles draait om de bestuurskracht van de gemeente Medemblik, in het rapport staat o.a. te lezen dat op diverse vlakken de gemeente Medemblik geen professionele werkgever is en dat de politiek, lees de wethouders, vaak ver van het ambtenarenapparaat afstaan.

Al in 2020 werd dit probleem aangekaart door o.a. D66, PvdA en PWF, die hier ook menige vragen over hebben gesteld. D66 verdenkt o.a. burgemeester Frank Streng er van dat er in het rapport delen zijn weggehaald of zijn aangepast.

Voor het college is er nu nog geen aanleiding om het presidium met spoed bij elkaar te roepen om over de ontstane situatie te praten daar maandag een informatiebijeenkomst is waar de raadsleden op de hoogte worden gesteld van het rapport en waar vragen zullen worden beantwoord.

Deel dit artikel