Koggenland vraagt voorbereidingskrediet voor nieuwbouw De Ark Hensbroek

HENSBROEK – Het college van B&W vraagt de gemeenteraad na de verkiezingen om een voorbereidingskrediet voor nieuwbouw van basisschool De Ark in Hensbroek. De raad stemde eind 2021 in met het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2022-2038; de basis voor uitbreiding, nieuwbouw of renovatie van vijf scholen in Koggenland. De Ark is als eerste aan de beurt.

Het college gaat het voorbereidingskrediet gebruiken om te onderzoeken hoeveel geld er nodig is voor het bouwen en het realiseren van een nieuw schoolgebouw voor De Ark. Inclusief het bepalen van de beste locatie van de nieuwe school. Vervolgens worden deze plannen voorgelegd aan de gemeenteraad door een definitief investeringsvoorstel.

B-veld Voetbalvereniging Apollo voorkeurslocatie

Stichting Katholiek Onderwijs Westfriesland heeft al aangegeven dat het B-veld van Voetbalvereniging Apollo de voorkeur heeft als nieuwe locatie van De Ark. Het college neemt deze optie mee in het onderzoek, nadat de gemeenteraad in april heeft ingestemd met het voorbereidingskrediet. Voetbalvereniging Apollo en de Dorpsraad Hensbroek Wogmeer zijn op de hoogte van de optie.

Naar verwachting neemt de gemeenteraad dan dit najaar een besluit over de nieuwbouw en locatie van De Ark.

Deel dit artikel