RTV West-Friesland

Cultuur

Kom naar de Gouden Nacht in Medemblik!

MEDEMBLIK – In de Gouden Nacht van Medemblik op zaterdag 30 oktober, staat dit jaar het thema ‘verlichting’ centraal. Verhalenvertellers, gidsen, rappers, muzikanten en acteurs nemen de bezoeker mee door de avond van de verlichting. 

Ontdek het verloren schip uit Medemblik

Het is mei 1715. De trots van Medemblik vaart eindelijk uit: een oorlogsschip dat in de haven is gebouwd. Met tientallen opvarenden uit Medemblik en omstreken: officieren, matrozen, scheepsjongens. Aan de wal blijven de familieleden achter. De reis zou zo’n drie maanden duren, maar… het schip komt nooit meer terug. Lukt het jou om het schip te vinden? Geniet van de vertelvoorstelling ‘Het Gouden Uur’, een spannende belevenis voor jong en oud langs prachtig verlichte monumentale locaties in Medemblik. 

Maak je eigen unieke programma

Maar er is nog veel meer te beleven! Bak verlichte cupcakes in het Bakkerijmuseum en ontdek hoe het station in Medemblik lang geleden functioneerde tijdens donkere avonden.

Pianiste Marlies du Mosch maakte speciaal voor de Gouden Nacht een nieuwe compositie die de première beleeft in de prachtig verlichte Theaterkerk Hemels in Twisk. Theatermaker Anne Roos Rosa de Carvallho geeft een voorstelling in de Melchiorhoeve in Twisk en de getalenteerde Spoken Word artiest Levi Noë en pianist Ramon van Engelenhoven treden op in het Groene Kerkje in Lambertschaag.

De Westfriese Bibliotheken nodigen je uit om samen op een verfrissende manier te kijken naar objecten in De Schoof in Wervershoof en Huis Midwoud presenteert de voorstelling CINEMAGIE. Tussen de verschillende locaties rijden legertrucks van het Oorlogsmuseum om je van locatie naar locatie te brengen. Voorafgaand aan de Gouden Nacht kun je een heerlijk hapje eten. Een aantal restaurants biedt voor de gelegenheid een bijzonder gerecht met een gouden randje.

Meld je nu aan en stel je eigen unieke programma samen via www.goudennacht.nl.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen