Korfballers DTS promoveren naar de tweede klasse

ENKHUIZEN – Gemakkelijk was het zeker niet de korfballers van DTS moesten stevig aan de bak om de voorsprong van de eerste wedstrijd tegen OKV uit Oostzaan te behouden bij winst door OKV zou deze ploeg promoveren, daarvoor moest gewonnen worden met meer dan 2 doelpunten verschil.

En tot aan de rust leek DTS het onderspit te gaan delven toen de 2 doelpunten verschil op het scorebord stonden. Maar na rust zette DTS even aan en liep snel uit naar vier doelpunten verschil in het voordeel van DTS en de voorsprong ook niet meer uit handen te geven. De wedstrijd in Oostzaan werd met 18-21 gewonnen en dus was promotie een feit.

Trainer Ruben van Halderen, die met DTS tegen zijn oude club moest aantreden vond in de eerste helft OKV de betere van de twee maar in de tweede helft kwam DTS meer opzetten door onder de paal vandaan te komen en de aangever beter aan te spelen.