Lager salaris na 3 jaar komt koud op dak bij voormalige DEEN-werknemers

MEDEMBLIK – Het nieuws dat de voormalige DEEN-werknemers die zijn overgegaan naar Albert Heijn in een lagere loonschaal worden ingedeeld maar nog wel 3 jaar een aanvulling krijgen vanuit deze lagere loonschaal is bij velen koud op het dak gekomen. Het FNV gaat vandaag in gesprek met Albert Heijn over dit probleem. Albert Heijn, DEEN Supermarkten en de FNV hebben voor de verkoop een sociaal plan opgesteld voor de werknemers van DEEN waarin staat dat zij er niet op achteruit zullen gaan.

Lees ook: Albert Heijn gaat oud-Deen personeel tot wel 16% minder salaris betalen

Hoe anders blijkt het nu te lopen, niet alleen wordt maximaal 3 jaar het salaris aangevuld maar niet volgens de loonschaal waar de werknemer/ster nu in zit maar al volgens de lagere loonschaal waar zij over 3 jaar naar toe gaan. Volgens het FNV gaan de werknemers er dan tot 16% in salaris op achteruit. Maar niet alleen dat, na 3 jaar gaan ook sommigen hun huidige functie verliezen omdat deze niet bestaan binnen. Wat de gevolgen dan zijn is nog niet duidelijk, ook daar moet over worden gepraat volgens het FNV.

Een rondje langs de diverse voormalige DEEN supermarkten die nu worden omgebouwd naar Albert Heijns leverde vooral zeer verbaasde werknemers op die het nieuws waar het NHD dinsdag mee kwam boos en verontwaardigd reageerden. Reacties van ‘Nou dat moeten we dan nog wel eens zien of ze ons zomaar minder salaris kunnen geven,’ tot ‘dan zoek ik wel ander werk, zo goed betaalt dit en als ik over 3 jaar dan nog minder ga verdienen, daar pas ik voor.‘ Maar de meest opvallende reactie was toch wel van een werknemer van de nieuwe Albert Heijn in Wieringerwerf die tegen onze verslaggever vertelde dat AHOLD megawinsten maakt, dan weet je nu dat dit over de rug van de werknemers gebeurt.

Hoe het gesprek tussen de FNV en Albert Heijn gaat aflopen is onduidelijk maar de FNV liet dinsdag al weten geen genoegen te nemen met het voornemen van Albert Heijn om de salarissen te verlagen. Ook is het onduidelijk hoe het zit met het personeel dat naar de Vomar en Dekamarkt is overgestapt, of deze problemen daar ook spelen.

Deel dit artikel