Leergeld West–Friesland organiseert “Eten voor het goede doel”

HOORN – Stichting Leergeld West – Friesland organiseert op 6 november een sponsordiner. Pre-corona werd dit diner jaarlijks georganiseerd, maar vorig jaar moesten we verstek laten gaan. In samenwerking met het Dijklander ziekenhuis en onder de dan geldende coronaregels, vindt het dit najaar opnieuw plaats.

Ilse de Vries uit Wervershoof is programmamanager in het Dijklander ziekenhuis. Zij is, samen met onder andere Fred Beemsterboer en Angelique de Wit lid van de PR commissie van Stichting Leergeld. Diverse mensen uit geheel West-Friesland zetten zich vrijwillig in voor dit initiatief.

Dit jaar zullen mijn collega chef-kok Richard Hoogland uit het Dijklander ziekenhuis en Patrick Nugter uit Wervershoof het diner verzorgen. Onder voorwaarde dat het feestelijke programma plaatsvindt in het personeelsrestaurant van het ziekenhuis. Misschien geen voor de hand liggende locatie voor een chique diner, maar het ziekenhuis organiseert regelmatig feestelijke diners. Het keukengilde is zeer bedreven. De entree wordt zo ingericht dat onze gasten niet door het ziekenhuis komen. Dan hebben patiënten, bezoekers en gasten van het diner geen hinder van elkaar.

Iets terugdoen

Toen het ziekenhuis als host van het evenement werd gevraagd, werd direct alle medewerking toegezegd. Er is de afgelopen periode veel aandacht geweest voor de zorg. De organisatie is blij nu op maatschappelijk gebied iets terug te kunnen doen. Voor al die kinderen uit gezinnen die gedupeerd zijn door de  gevolgen van Corona. 

Horizon College

Het is mooi om te merken hoeveel partijen vrijwillig bijdragen aan deze avond. We hebben een bijzondere samenwerking met de horeca-opleiding van het Horizon College. Deze studenten hebben gesolliciteerd en een aantal van hen is aangenomen. Hun medewerking maakt deel uit van een specifieke schoolopdracht. Zij maken een draaiboek en gaan ons helpen met de bediening, in de keuken, op de parkeerplaats etcetera. Alles om onze gasten een warm welkom te bieden.

Vrijwilligers en sponsors

Ook krijgen wij volop medewerking vanuit het bedrijfsleven en van regiogenoten. Bart Bakker van de Vidra sponsort de wijnen, Gerard Berkhout is spreekstalmeester en Arjan Poland is veilingmeester van de veiling die ook onderdeel is van het programma. Om zo maar even wat namen te noemen. Top dat zo veel mensen zich inzetten voor het goede doel.

Steun en geniet

Natuurlijk is het sponsordiner ervoor bedoeld om geld in te zamelen. Stichting Leergeld wordt deels gesubsidieerd door de West – Friese gemeenten, maar een belangrijk deel moeten we zelf genereren. Wij hopen dat veel mensen zich zullen inschrijven voor het sponsordiner. Het diner kost 125 euro per couvert. Daarmee steunt u het goede doel en geniet u van een volledig verzorgde avond. U kunt uw auto gratis parkeren en wordt ontvangen in een feestelijk aangeklede zaal. Terwijl u geniet van een culinair diner met uitgekiend bijpassend wijnarrangement, klinkt er muziek en wordt u vermaakt door spreekstalmeester Gerard Berkhout. Tussen de gangen door worden items geveild die het bieden meer dan waard zijn.

 Zo schrijft u in

U kunt inschrijven via communicatie@leergeldwestfriesland.nl en uw betaling van € 125,00 per couvert zien we graag tegemoet op rekeningnummer  NL02 RABO 0126 122 911 ten name van Stichting Leergeld West-Friesland ovv Sponsordiner. Na ontvangst van uw bijdrage is de inschrijving definitief.
Wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt.

Over het goede doel

Stichting Leergeld ondersteunt kinderen in de schoolleeftijd die opgroeien in een gezin met beperkte middelen. Naar schatting betreft dit zo’n 3000 tot 4000 kinderen in West-Friesland. Leergeld biedt hulp bij schoolkosten, sport, cultuur of hobby. Want alle kinderen moeten kunnen meedoen. Nu meedoen is later meetellen! Leergeld vertegenwoordigt 6 gemeenten in de regio West-Friesland en werkt met louter vrijwilligers. Bovendien bedragen onze overheadkosten slechts 10 % waar 25 % is toegestaan voor goede doelenstichtingen. Van elke euro komt dus 90 cent ten goede aan de kinderen.

Deel dit artikel