RTV West-Friesland

Algemeen

Lezing over Voeding en kanker in het Inloophuis Enkhuizen

ENKHUIZEN – Op woensdag 11 mei is er een themabijeenkomst van Inloophuis Pisa in Huis van de Buurt IJsselzand in Enkhuizen. Deze keer gaat het over voedingsproblemen bij kanker en wat de diëtist hierin kan betekenen.

Het wordt gegeven door Jolanda Gijben, diëtiste van Dieet Compleet in Hoorn. De bijeenkomst is van 10.00 tot 12.00 uur, voor mensen die ziek zijn (geweest), hun naasten en andere geïnteresseerden die meer willen weten over dit onderwerp.

Bij kanker en de behandeling hiertegen kunnen allerlei voedingsproblemen en voeding-gerelateerde klachten voorkomen, zoals verminderde eetlust of veranderingen in de smaakbeleving. Diëtiste Jolanda Gijben gaat in op het belang van goede voeding tijdens en na de behandeling tegen kanker. Wat kun je zelf doen aan de voedingsproblemen, wat kan de omgeving hierin betekenen en welke signalen zijn een reden om een diëtist in te schakelen?

Pisa, Centrum voor leven met en na kanker is er voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker en anderen willen ontmoeten met vergelijkbare ervaringen. Er wordt maandelijks een inloopochtend in Enkhuizen georganiseerd, afwisselend in De Drom en IJsselzand. Bezoekers kunnen meedoen aan een themabijeenkomst, een ontspannings- of creatieve activiteit en bij alle activiteiten is een deskundige gastvrouw of gastheer van Pisa aanwezig.

De inloopochtend is van 9.30 tot 12.30, dit is gratis en hiervoor is aanmelden niet nodig. Voor de themabijeenkomst (€ 5.-) kun je je aanmelden door een mailtje te sturen naar administratie@inloophuispisa.nl of te bellen naar 0229-758531.

De inloop is deze keer in Huis van de Buurt IJsselzand, Anjerstraat 1, Enkhuizen.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen