Liberaal Hoorn en PvdA willen opheldering over mogelijk streep door openbare skate- en BMX-baan Samcity!

HOORN – Beide partijen reageren met verbazing op een bericht in het NHD dat het braakliggend terrein naast Samcity in Hoorn mogelijk gebruikt gaat worden om er een verdeelstation van Liander te plaatsen en niet zoals eerder was beloofd een openbare skate- en BMX baan zou gaan huisvesten.

In een brief aan het college schrijven beide partijen: “We begrijpen dat de eigenaar van Samcity maar ook de omwonenden niet blij waren met dit bericht. Met name omdat er zowel tussen de gemeente als de ondernemer veel overleg is geweest rondom de plannen te komen tot een skate- en BMX-baan. We begrijpen van de wethouder dat er op dit moment 2 elektriciteitsstations zijn in Hoorn, één bij de Holenweg en één bij Hof van Hoorn. Deze laatste zou feitelijk uitgebreid moeten worden maar dat lijkt niet mogelijk te zijn. “

Vraagteken bij locatie voor verdeelstation

De beide fracties snappen wel dat de noodzaak om het elektriciteitsnet qua capaciteit te vergroten noodzakelijk is, maar er blijven vragen of het wel deze locatie moet zijn. Liberaal Hoorn en de PvdA zijn het met de bewoners en initiatiefnemers eens dat je juist op deze plek mooie dingen kunt doen op het gebied van sport en recreatie.

Daarnaast kwam tijdens de Hoornse initiatievenmarkt die in 2021 is gehouden het skatepark naast Sam City als favoriet uit de bus. De gemeenteraad van Hoorn heeft toen besloten dat er een openbare skatebaan juist goed past bij de ambitie van Hoorn om de stad aantrekkelijker te maken voor jongeren .

Beide partijen willen dan ook van het college van Hoorn weten wanneer het college met de eigenaar van Samcity in gesprek is getreden om tot de realisatie van een skate- en BMX baan te komen. Maar ook of tijdens deze gesprekken richting de ondernemer enige verwachtingen zijn gewekt over de komst van een skate- en BMX baan.

De beide partijen willen daarnaast van het college weten waarom het deze periode niet is gelukt om tot realisatie over te gaan en of het college al op de hoogte was van het verzoek van Liander om op deze plek een verdeelstation te gaan bouwen.

Over de kosten voor de aanleg van een openbare skate- en BMX baan willen beide partijen weten hoeveel Hoorn hiervoor in de begroting heeft gereserveerd en welke locaties er zijn onderzocht voor de realisatie van een elektriciteitsstation. Liberaal Hoorn en de PvdA vragen zich ook af of het college wel heeft gekeken naar andere locaties langs de A7 en langs de Westfrisiaweg.

Deel dit artikel