Lichtjesavond 2021 Enkhuizen gaat definitief niet door, burgemeester geeft geen toestemming

ENKHUIZEN – Dat laat de organisatie weten. De Lichtjesavond zou dit jaar op 18 december worden gehouden en maar door de verscherpte coronamaatregelen ziet de organisatie geen kans meer om toch door te gaan met deze traditie voor dit jaar. 

Harry Groot zegt dat het te druk zou gaan worden in de kleine ruimtes en kerkjes, maar omdat er voor buitenevenementen andere regels gelden ging het bestuur er vanuit dat het buiten wel door kon gaan en daarom de persconferentie van 14 december wilden afwachten.

‘Helaas besloot de burgemeester anders,’ aldus Groot, die besloot dat er geen vergunning werd gegeven om het door te laten gaan waarop alles werd afgeblazen.

Maar de organisatie is niet bij de pakken neer gaan zitten en is met een alternatief gekomen. De Zuiderhavendijk zal straks 2 weken lang verlicht zijn om zo de omgeving toch nog in een feestelijke verlichting te kunnen tooien. De bruggen worden ook versierd daar komen groene guirlandes en lichtjes op en de lantaarnpalen worden versierd met een rode strik.

De organisatie kijkt of er in het voorjaar alsnog een Lichtjesavond kan worden gehouden.

Deel dit artikel