Lieve Koster uit Hensbroek doneert haar haar

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HENSBROEK – Voor veel vrouwen en meisjes is hun haar heilg en dagelijks komen de mooiste creaties aan je voorbij; invlechten, stoer kort of hoge staarten met kleurrijke scrunchies erin. Veel jonge meiden laten hun haar lang groeien en dat is niet anders bij Lieve Koster uit Hensbroek. Alleen loopt zij sinds deze week met een kort koppie over het schoolplein.

Lieve Koster uit Hensbroek doneert haar haar

Lieve besloot haar haar te doneren aan Haarwensen, dè organisatie die haarwerken maakt voor kinderen met kanker. Lieve is daar heel nuchter onder: “Kinderen met kanker, dat mag gewoon niet.” Jaarlijks krijgen in Nederland ongeveer 600 kinderen tussen de 0 en 18 jaar de diagnose kanker. Deze ‘kinderkanker’ is niet één soort kanker, maar een verzamelnaam voor de verschillende kankersoorten bij kinderen. De meest voorkomende is leukemie.

Haaruitval

Alhoewel de behandelingen in de loop der jaren sterk zijn verbeterd, ontkomen de meeste zieke kinderen niet aan chemotherapie. Dat is in veel gevallen levensreddend, maar ook heel zwaar en met vervelende bijwerkingen, zoals haaruitval. Daarnaast zijn er nog tientallen kinderen met haaruitval als gevolg van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep.

Stichting Haarwensen

Yvonne de Boer vond het hartverscheurend dat deze kinderen moeten vechten tegen deze onmenselijke ziekte. Als eigenaresse van een haarwerksalon in het AMC in Amsterdam wist zij dat het verliezen van hun haar vaak een grote impact op de kinderen heeft. Regelmatig zag zij de bedroefde gezichten van de kinderen en ouders voor wie een mooi haarwerk financieel niet haalbaar was. Goede haarwerken zijn vaak erg duur (€1.500,-) en er wordt slechts een klein deel door de verzekering vergoed.
Al bijna 2.000 kinderen werden blij gemaakt met mooi haarwerk

Zelfvertrouwen

Dit gaf haar het zetje om in 2007 Stichting Haarwensen op te starten. Met een mooi (en gratis) haarwerk van Haarwensen kan een kind zijn zelfvertrouwen terugkrijgen en voelt het zich niet meer anders dan leeftijdgenootjes. Het betrokken team heeft inmiddels 1.935 kinderen blij gemaakt met een mooi haarwerk.

Spelregels

Er zijn wel enkele spelregels voor haardonatie; zo moet de lengte van het haar minimaal 30 cm zijn, niet geverfd of behandeld en het dient soepel en zacht aan te voelen. Voorwaarden waar het haar van Lieve ruimschoots aan voldoet.

Kort koppie

Tamara Molenaar, van Tamara’s Haarsalon in Hensbroek, heeft deze week de schaar in haar lange staart gezet. En eerlijk is eerlijk, ook zo’n kort koppie staat haar prachtig.

Blij gezichten

Helaas kan Lieve niet zien hoe het uiteindelijke haarwerk eruitziet dat van haar haar is gemaakt. Maar wat net zo mooi is, is om even kijken naar al die blije gezichten mét haar op de website van Stichting Haarwensen, www.haarwensen.nl/testimonials.

Misschien meteen even verder klikken voor een (haar)donatie…?

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category