RTV West-Friesland

Foto aangeleverd
Algemeen

Linde Neefjes van basisschool De Schelp uit Wervershoof wint voorleeswedstrijd gemeente Medemblik

WERVERSHOOF – Linde Neefjes van basisschool De Schelp uit Wervershoof heeft de lokale ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Zij maakt daarmee kans om de Nationale Voorleeskampioen 2022 te worden.

Ondanks grote uitval op scholen door corona deden er zeven kandidaten mee in de Gemeente Medemblik. Zij stuurden een voorleesvideo op, waarin ze een fragment voorlazen uit een zelfgekozen boek. In de jury zaten Joset Fit (wethouder gemeente Medemblik), Cobien Minneboo (voormalig manager bij de Westfriese Bibliotheken) en Gea Hoogland (leerkracht BS De Hussel). Zij letten op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. De jury vond dat Linde goed contact hield via de camera. Ze las rustig voor en de jury bleef geboeid tot het einde.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de school en de familie maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd is een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken om het (voor)leesplezier te stimuleren. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

In de volgende ronde, die ook digitaal plaats zal vinden, kiest een vakjury de winnaar van Noord-Holland. Veel succes, Linde!

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen