Lions Opmeer-Medemblik schenkt Inloophuis Medemblik 1000 Euro

MEDEMBLIK – Lionsclub Opmeer-Medemblik overhandigde een cheque van € 1.000 aan de initiatiefnemer van het Inloophuis Medemblik,Ton van der Wal. Tijdens een bijeenkomst van de Lionsclub gaf hij een boeilende presentatie over het Inloophuis. Zo vertelde hij waarom hij in 2012, samen met zijn vrouw Tania het inloophuis heeft opgericht. Zelf heeft hij diverse keren kanker gekregen en weet hij als geen ander wat de impact is van een levensbedreigende ziekte. Niet alleen op de patiënt, ook op zijn omgeving.

Aanvankelijk was het Inloophuis uitsluitend bedoeld voor    kankerpatiënten en/of hun naasten. Maar al snel opende het de deuren voor mensen met andere levensbedreigende ziektes, zoals anorexia. Ook zij hebben behoefte aan een luisterend oor of meer informatie.

In het Inloophuis geeft Van der Wal samen met vrijwilligers informatie wat er op je afkomt als een ernstige ziekte krijgt. Hoe kun je bijvoorbeeld het beste je omgeving informeren, welke organisaties kunnen hulp bieden?

Het Inloophuis Medemblik blijkt in een grote behoefte te voorzien; bezoekers komen zelfs ook al van buiten de regio naar Medemblik.

De duizend euro is bijeen gebracht door een speciale Markplaats-actie aangevuld met een deel van de opbrengst van het 20e Lions Opmeer-Medemblik Golf Open toernooi 2021. Dit toernooi wordt jaarlijks georganiseerd voor het goede doel waarbij het grootste deel van de opbrengst aan Dorcas wordt geschonken en een kleiner deel aan een lokaal doel, in dit geval dus het Inloophuis Medemblik. De bijdrage van de Lions werd in dank aanvaard.

 

Deel dit artikel