Lokale partijen Opmeer in de oppositie, nieuwe coalitie bestaat uit CDA, VVD, PvdA en GroenLinks

OPMEER – Als eerste in West-Friesland heeft Opmeer een nieuw bestuur bestaande uit het CDA, de VVD, PvdA en GroenLinks. Een brede coalitie die no time tot een akkoord zijn gekomen en daarmee de lokale partijen buitenspel hebben gezet.

En dat is wrang voor Gemeentebelangen, DSV en LPO die juist de verkiezingen hebben gewonnen en nu de oppositiebanken gaan bezetten.

Informateur Rog: “Tijdens de gevoerde gesprekken werd duidelijk dat het CDA, de VVD en PvdA/GroenLinks bereid zijn inhoudelijke verschillen te overbruggen en duidelijke procesafspraken te maken. Ook hebben de drie partijen aangegeven een wethouder te kunnen leveren, waardoor een programmatisch akkoord ook bestuurlijk door alle coalitiepartijen wordt gedragen.”

Informateur Michel Rog adviseert in zijn eindverslag de formatiegesprekken op te starten tussen het CDA, de VVD en PvdA/GroenLinks. Volgens Rog heeft deze combinatie van partijen een goede kans van slagen.

De nieuwe coalitie kan rekenen op een meerderheid al is het maar met één zetel maar desondanks weet informateur Rog te melden dat hij veel vertrouwen heeft in deze coalitie die vooral op overeenkomsten en niet op tegenstellingen is geschoeid .

Deel dit artikel