LTO: “Medemblik maak werk van wonen”

MEDEMBLIK – Niet alleen starters hebben grote moeite met het vinden van geschikte woonruimte. Ook de beschikbaarheid van goede huisvesting voor internationale werknemers is een groot probleem, zegt LTO Nederland in oproep aan de gemeenten in Nederland. 

Nederland dreigt hierdoor een steeds minder aantrekkelijke bestemming te worden voor werknemers uit andere EU-landen. Dit terwijl deze internationale werknemers keihard nodig zijn. LTO Nederland maakt zich hierover grote zorgen. Deze zorgen vormden de basis voor een onlangs vastgestelde visie op huisvesting van internationale werknemers.

Lees ook: PWF: “Onderzoek huisvesting arbeidsmigranten Noordkop, waarom niet ook in West-Friesland?”

Eric Douma, portefeuillehouder Ondernemerschap en Onderwijs bij LTO Nederland: “Een deel van de gemeenten heeft het thema van huisvesting van internationale werknemers scherp in het vizier. Dat uit zich onder andere in het verlenen van vergunningen voor woonruimte. Toch zien we nog gemeenten waar de problematiek minder leeft. Die gemeenten roepen wij op om met onze lokale bestuurders het gesprek aan te gaan. Om zo gezamenlijk te komen tot betere huisvesting”.

Lees ook: Agrariërs willen huisvesting arbeidsmigranten verlengen van 20 naar 30 jaar

De gesprekken met gemeenten moeten leiden tot meer inzicht in de lokale behoeften en oplossingen voor de vaak knellende huisvestingssituatie. Douma voegt daar aan toe: “Expliciete aandacht voor internationale werknemers in het huisvestingsbeleid van gemeenten draagt niet alleen bij aan meer huisvesting, maar ook aan het voorkomen van misstanden.


Lees de oproep van LTO Nederland hieronder:

[pdf-embedder url=”http://rtvwestfriesland.nl/wp-content/uploads/2021/09/Visie-LTO-Nederland-op-huisvesting-Internationale-Werknemers.pdf” title=”Visie LTO Nederland op huisvesting Internationale Werknemers”]

Deel dit artikel