LTO West-Friesland tegen brandstapels A7, ‘is een andere groep die dit doet’

WEST-FRIESLAND – Dit zegt Trude Buijsman, de spreekbuis van de standsorganisatie LTO, in het NHD West-Friesland vandaag. De krant stelde een vijftal vragen aan de spreekbuis van de LTO, vragen over de boerenacties die ook in West-Friesland plaatsvinden.

Het NHD vroeg o.a. aan Buijsman hoe zij denkt over de branden op de A7 die boze boeren in de nacht van woensdag op donderdag veroorzaakten. Buijsman liet weten tegen dit soort acties te zijn en vooral het gesprek met het kabinet gaande wil houden. Maar ze kan de boosheid van deze groep boeren wel begrijpen, ‘maar doe het dan op het land naast de snelweg en niet erop, dan veroorzaak je geen schade maar geef je wel een duidelijke statement over het beleid van de overheid,‘ aldus Buijsman.

Opvallend is dat in West-Friesland het stikstofprobleem niet speelt, omdat hier helemaal geen stikstofgevoelige natuurgebieden zijn volgens Buijsman. Eerder dit jaar liet de gemeente Medemblik al eens weten dat ook voor deze gemeente de stikstofproblemen niet spelen ondanks dat een deel van het IJsselmeer wel Natura 2000 gebied is, kan Medemblik vrijwel onbeperkt bouwen alleen ligt daar de provincie weer bij veel projecten dwars.

Lees de vragen van het NHD aan Trude Buijsman hier verder.

Deel dit artikel