Maak je tuin compleet met een houten tuinbank!

Een houten tuinbank is niet alleen functioneel, het staat ook nog eens erg mooi en sfeervol in de tuin. Ben je op zoek naar een nieuwe, houten tuinbank? Wij zetten de verschillende mogelijkheden voor je op een rij.

Stationsbank

Een stationsbank is een traditionele tuinbank die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. Typerend aan de stationsbank zijn de gebogen armleuningen en de prachtige houtsnijwerken in de rugleuning en poten. Stationsbanken zijn te verkrijgen als stoel en als 2-zits, 3-zits en 4-zits en past perfect in een tuin met een Mediterrane of Oosterse uitstraling. 

Parkbank

Een parkbank is waarschijnlijk de meest bekende tuinbank. Je kunt de bank herkennen aan de verticale spijlen in de rugleuning en het zitvlak. De parkbank is stevig en heeft een natuurlijke uitstraling. De meeste parkbanken zijn gemaakt van teakhout, waardoor ze na een tijdje zilvergrijs worden. Een parkbank past daarom goed in een landelijke tuin met veel groen.

Loungebank

Ga je graag op vakantie naar bijvoorbeeld Ibiza of Bali en wil je dat heerlijke eilandgevoel terug laten komen in je tuin? Dan is een loungebank ideaal. Je kunt kiezen voor zowel een strakke loungebank als een bank met een diepere zitting. Maak de bank gezellig met wat kussens en een dekentje voor de koudere avonden.

Bank zonder rugleuning

Wil je toch liever een wat strakkere tuinbank? Dan is een bank zonder rugleuning misschien iets voor jou. Door de rechte lijnen en de robuuste poten ziet de bank er niet alleen krachtig uit, maar is het ook een heel stevige bank. Je kunt er gerust met het hele gezin op zitten! Een groot voordeel van een bank zonder rugleuning is dat je deze heel makkelijk kunt verplaatsen en dat de bank ook onder de tafel past. Ideaal dus voor wanneer er meer mensen dan gepland langskomen.

Deel dit artikel