Maandag 25 oktober start rooien bomen langs de A.C. de Graafweg

WOGNUM – Als voorbereiding op de aanpak van de A.C. de Graafweg tussen Wognum en Opmeer start aannemer Boskalis op maandag 25 oktober met het kappen van tientallen bomen tussen de Pade en de Heerenweide. Het fietspad wordt daarom afgesloten voor fietsers maar de weg blijft tijdens de werkzaamheden wel gewoon bereikbaar voor het wegverkeer. De werkzaamheden zijn dagelijks tussen 07:00 en 16:00 uur.

Lees ook: Groot onderhoud A.C. de Graafweg en N239 moet zorgen voor meer verkeersveiligheid

Een andere groep bomen staan zodicht langs de weg staan en waardoor de veiligheid van de weggebruikers en het personeel van de aannemer en onderaannemers in gevaar komt dat deze in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 oktober tussen 20:00 en 05:00 uur worden weggehaald. De weg tussen de Pade en De Veken zal daarom helemaal worden afgesloten voor het verkeer. Het verkeer richting Heerhugowaard wordt omgeleid via de noordzijde en het verkeer richting de A7 via de zuidzijde, deze omleidingen worden met borden aangegeven. Gelijktijdig met de afsluiting zal de aannemer ook funderingsonderzoeken doen van het asfalt.

Lees ook: “Zoveel bomen, dat kwam wel even binnen”, 50plus/PvdO wil opheldering over bomenkap A.C. de Graafweg

In Opmeer krijgt de A.C. de Graafweg een extra brede groenstrook tussen de weg en het fietspad waarop meer bomen terug worden gepland dan dat er nu gerooid gaan worden door de provincie Noord-Holland. Het groene karakter van de A.C. de Graafweg in Opmeer krijgt hierdoor haar groene karakter weer terug.

Mensen die vragen of klachten hebben kunnen contact opnemen met het servicepunt van de provincie via 0800-0200600 of via servicepunt@noord-holland.nl. Er is een speciale A.C. de Graafweg app in het leven geroepen waarop belangstellenden de werkzaamheden op de voet kunnen volgen en waar ook de verkeersmaatregelen worden aangegeven.

Lees ook: Fietspad Sijbekarspel-Benningbroek naar de A.C. de Graafweg gaat niet door, grondeigenaar vraagt te veel geld

Deel dit artikel