Man mishandeld zijn vrouw op de A7 bij Medemblik en moet nu de cel in

MEDEMBLIK – De 36-jarige Lionel C. uit Purmerend hoeft een opgelegde voorwaardelijke celstraf van 3 weken niet uit te zitten ondanks dat hij woensdagmiddag door de politierechter in Alkmaar is veroordeeld voor het mishandelen van zijn vriendin. De achterliggende reden is dat het Openbaar Ministerie (OM) per ongeluk een dagvaarding verstuurde met een onjuist parketnummer erop. Wel kreeg de Purmerender voor de mishandeling een forse celstraf van 95 dagen opgelegd, en moet hij 3 weken voorwaardelijke celstraf uit een andere veroordeling alsnog uitzitten.

C. viel op 3 oktober vanuit het niets zijn vriendin aan toen het stel op de A7 ter hoogte van Medemblik van een feestje terug naar huis reed. Hij sloeg de vrouw meerdere keren met zijn vuist tegen haar hoofd. Het slachtoffer wist de auto nog te parkeren bij een benzinepomp langs de snelweg voor ze verder werd mishandeld door haar vriend. C. duwde haar tegen de grond, zette een nekklem en kneep haar een minuut lang de adem af. De Purmerender zei ontzettende spijt te hebben van wat er is gebeurd, maar kon zich er ook niets meer van herinneren omdat hij teveel zou hebben gedronken. Ook zou hij mogelijk cocaïne hebben gebruikt.

De officier van justitie nam het de Purmerender in het bijzonder kwalijk dat hij de bestuurder van een rijdende auto heeft aangevallen. Hij eiste daarom 95 dagen cel, en vroeg om de twee voorwaardelijke straffen alsnog ten uitvoer te leggen. De politierechter reageerde daar meteen op door aan te kaarten dat er een fout was gemaakt met het parketnummer. Advocaat Palanciyan vorderde de rechter daarom om de vordering om de straf ten uitvoer te leggen niet ontvankelijk te verklaren. De politierechter ging daarin mee, maar volgde verder wel de strafeis van justitie.

Deel dit artikel