Mara Slippens in actie met TeamNL, eerste grote seniorentoernooi voor turnster uit Spanbroek

SPANBROEK – Mara Slippens (Spanbroek) turnster bij TopTurnen West was afgelopen weekend geselecteerd voor het nationale team om deel te nemen aan de DTB-Pokal in Stuttgart, Duitsland. Samen met Casey-Jane Meuleman (TopSport Noord), Floor Slooff (Bato Haarlem), Sanne Veerman (TurnZ Amsterdam) en Tisha Volleman (Topsport Zuid) vormde zij het team wat was afgevaardigd door de KNGU om deel te nemen aan de Team Challenge.

Team Challenge

Het toernooi met o.a. deelname van teams uit USA, Canada, Italië, Zwitserland, Australië, Noorwegen, Spanje en Duitsland begon zaterdag met een Team Challenge. Hierbij turnde 4 turnsters per land op een toestel waarbij de 3 beste scores telde voor het team resultaat. Mara turnde voor het team op de toestellen brug, sprong en vloer.

Vijfde plaats TeamNL
Tijdens deze 3 onderdelen wist Mara een goede bijdrage te leveren aan de teamprestatie en wist op het toestel sprong een finale plek te behalen voor de zondag. Samen wisten de dames met alle scores bij elkaar opgeteld de vijfde plek te behalen. Het team van USA wist de overwinning te behalen, voor Italië en Australië.

Finale plek toestel sprong

Tijdens de sprong finales op zondag wist Mara met 2 mooie sprongen zich keurig stand te houden tussen het internationale geweld. Vanwege kleine foutjes eindigde zij met 0.3 punten verschil van het podium en werd zij keurig vijfde.

Deel dit artikel