RTV West-Friesland

Politiek

Margreet Keesman (SP) genomineerd voor titel ‘Raadslid van het jaar 2022’

ENKHUIZEN – Sinds 2014 wordt om de 4 jaar het beste raadslid van Nederland gekozen. In 2014 werd de eerste editie van de verkiezing gewonnen door Ron Meyer. Als SP-raadslid in Heerlen werd hij geprezen om zijn charisma en betrokkenheid. De tweede editie van de verkiezing in 2018 werd gewonnen door Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren). De jury roemde Van Lammeren voor zijn inzet voor een duurzamer, socialr en diervriendelijker Amsterdam.

Dit jaar zijn er ook veel raadsleden genomineerd, waaronder Margreet Keesman uit Enkhuizen. Margreet Keesman leidt sinds 2014 de SP-fractie in de raad van Enkhuizen. de SP is sinds 2010 de grootste partij in de gemeenteraad met 4 zetels. Margreet heeft inmiddels heel veel kennis over allerlei raadsonderwerpen en zaken die in de lokale samenleving spelen.

In onderhandelingen weet zij meningen tot elkaar te brengen, altijd met op basis van goede argumenten. Ze is een spin in het web van het gemeentebestuur, heeft veel en goede contacten met andere raadsleden, met het college en met de ambtenarij – maar bovenal veel contact met de mensen waar het om gaat. Ze is vaak op straat te vinden om met mensen in gesprek te gaan. Ook weten inwoners haar veelvuldig te vinden om zaken aan te kaarten. Daarmee haalt ze ‘de straat’ de raadszaal in, wat alom respect verdient en ook oplevert.

Misschien is zij inmiddels wel ‘hèt gezicht’ van de lokale politiek in onze IJsselmeer – / Markermeerstad. Haar laatste activiteit was het uitbrengen van een Zwartboek over de slechte toestand bij de opvang van dak – en thuislozen in onze regio. Debet daaraan was ook de sloop van woningen in de Begoniastraat te Enkhuizen. Vier mensen hebben geen dak boven hun hoofd kunnen krijgen en moeten als werkende in ploegendienst overdag op straat bivakkeren…

https://www.besteraadslid.nl/raadslid/margreet-keesman

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen