Mariska Verhaar behoort tot de 3 genomineerden voor de Vrijwilligersprijs Hoorn 2021

HOORN – Ze is al meer dan 5 jaar als vrijwilliger actief in het inloophuis en inmiddels onmisbaar binnen PISA.Vanaf 29 november t/m 9 december kan hier gestemd worden. Deze publieksstemming telt voor 50% mee, dus jouw stem is heel belangrijk.

Mariska verdient het helemaal om genomineerd te zijn. Ze is in 2014 eerst als bezoeker binnengekomen bij PISA en is vervolgens in 2016 als vrijwilliger aan het werk gegaan. Ze heeft het niet gemakkelijk gehad in het leven, sinds haar achtste jaar is ze driemaal gediagnostiseerd met kanker en daardoor heeft ze diverse zware operaties moeten ondergaan. Als gevolg hiervan heeft Mariska fysieke beperkingen en bijwerkingen die haar dagelijks leven beïnvloeden.

Ondanks alles wat ze in haar leven heeft meegemaakt en de fysieke gevolgen hiervan, is ze een krachtige warme persoonlijkheid die positief en vol in het leven staat.

Mariska zet zich met hart en ziel in voor het PISA-huis. Door haar ervaringen weet ze andere mensen op een positieve manier te begeleiden en te ondersteunen. Je kunt altijd een beroep op haar doen en ze is een voorbeeld voor velen. Ze is flexibel, heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en levert als vrijwilliger een zeer positieve bijdrage aan de PISA-organisatie.

Veel gasten en deelnemers van de activiteiten kennen Mariska. Ten eerste treedt ze op als een van de gastvrouwen. Zij biedt daarbij laagdrempelige psychosociale ondersteuning aan mensen met kanker en hun naasten .Ten tweede begeleidt ze samen met andere vrijwilligers de groepen: “nabestaanden”, “verder leven na kanker” en de groep “prostaatkanker”. Ten derde is ze actief als assistent-coördinator: bezoekersregistratie, de planning van de maandelijkse activiteiten, maandoverzichten, etc. Ze is een echte duizendpoot binnen de organisatie.

Met andere woorden: “Ze is een kanjer die de Vrijwilligersprijs Hoorn volledig verdient!”

Deel dit artikel