Medemblik die de veiligheid van zijn inwoners op het spel zet…..

ZWAAGDIJK-OOST – Dat valt te lezen in de brief aan het college, de gemeenteraad en belanghebbenden in de gemeente Medemblik. De briefschrijver richt het woord aan het college over het uitblijven van verkeersmaatregelen bij het winkelcentrum in Zwaagdijk-West dat nog steeds regelmatig voor levensgevaarlijke situaties zorgt.

Lees ook: Twee opties voor veiliger bereikbaarheid Winkelcentrum Zwaagdijk

Hieronder kunt u de brief lezen


Beste

Bijna 1 oktober 2021 en nog steeds is het oorverdovend stil vanuit het gemeentehuis Medemblik. Volgens ons heb jij aangegeven dat de gemeenteraad in september of oktober 2021 knopen zou
doorhakken over een verkeersveilige oplossing voor de toe- en uitgang van het winkelcentrum. Tot op heden hebben wij niets gehoord. Halen we dat of niet en wat de reden is voor (opnieuw) vertraging ?

Intussen lezen we in de krant en horen we in de wandelgangen dat de gemeente ‘er mee stopt, want het geld is op” !? Projecten worden on hold gezet en de inwoners/ondernemers hebben het nakijken?? Een gemeente die de veiligheid van zijn inwoners op het spel zet. Dat kan niet waar zijn. Je gaat ons toch niet vertellen dat dit ook geldt voor een (verkeers)veilige oplossing van een probleem dat al meer dan 4 -6 jaar bij de gemeente bekend is. Een probleem waar we goede oplossingen hebben voorgelegd, toegelicht en besproken.

(Verkeers)veiligheid is een primaire taak van het gemeentebestuur (college én gemeenteraad) en dat mag niet lijden onder geldgebrek. We snappen dat een gemeente keuzes moet maken, maar de veiligheid rond het winkelcentrum Zwaagdijk is een primair, langjarig lopend project, dat niet stopgezet mag worden. Hoe moeilijk sommige keuzes ook zijn.

Wij gaan er daarom van uit dat de gemeente binnen nu en 2 weken een datum aangeeft waarop met de uitvoering van een verkeersveilige oplossing wordt gestart. NB. In het belang van de voortgang hebben we deze oproep om actie in CC naar de gemeenteraad en direct-belanghebbenden gestuurd.

Vanwege de AVG is de naam niet bekend gemaakt van de briefschrijver.

Deel dit artikel