RTV West-Friesland

WF7

Medemblik gaat in overleg met HVC voor oplossing voor mindervaliden aanbieden afval

MEDEMBLIK – Na eerdere berichtgeving op RTV West-Friesland over de problemen die (minder)validen ondervinden bij het storten van hun afval in (ondergrondse) containers is Tom Beerepoot (VVD) hiermee aan de slag gegaan en vragen gesteld aan wethouder Dirk Kuipers.

Lees ook: Medemblik laat ouderen in verzorgingshuizen in de steek, afval moet maar door familieleden in de containers worden gedaan

De meeste bewoners van verzorgingshuizen in de gemeente Medemblik zijn niet goed te been en maken vaak gebruik van hulpmiddelen om zich te verplaatsen. Daarnaast hebben zij ook niet veel afval maar moeten zij wel elke keer de volle pond betalen voor een klein zakje met afval.

Tom Beerepoot vroeg de wethouder om hier naar te gaan kijken en of er geen oplossing hiervoor kan komen. Wethouder Dirk Kuipers laat in een reactie weten: “Voor locaties die bij ons bekend zijn wordt gekeken naar oplossingen. Het gaat hier echter om een klein aantal. Als deze mensen nog niet zijn benaderd door de afvalcoaches en nog geen contact hebben gelegd met de klantenservice van HVC ontvangt HVC (kan ook via mij) graag de specifieke locaties. Dan kunnen we kijken of we tot een passende oplossing komen.

 

 

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen