Medemblik genomineerd voor Kortebaan van het jaar

Op de foto: Klaarmaken op uw plaatsen 1 2 3 af. (Foto aangeleverd)

MEDEMBLIK – De redactie van Kortebaandraverijen.nl heeft de Kortebaanbond, Medemblik en Warmond genomineerd voor de titel Kortebaan van het jaar 2021. Iedereen die zich heeft aangemeld als Vriend van deze website kan nu tot 1 november zijn of haar stem uitbrengen.

Het was een memorabel seizoen. Mochten de liefhebbers in het begin van het jaar nog aan een volwaardig seizoen denken, de hoge besmettingscijfers ná de eerste versoepelingen staken daar een stokje voor. Het kabinet trok de touwtjes daarna weer strakker aan waarna de ene kortebaan na de andere werd geannuleerd.

Het is aan het bestuur van de KortebaanBond te danken dat in samenwerking met ZEturf het seizoen werd vlot getrokken met vier alternatieve kortebanen, twee op Duindigt en twee op Emmeloord. Dat het initiatief in meer en in mindere mate werd overgenomen door de organisaties van Nootdorp, Santpoort, Warmond en Hoofddorp bevestigt de algemene wil om er iets van te maken.

Medemblik was de eerste normale kortebaan en toonde samen met Enkhuizen, Lisse en ‘t Zand hoe populair de kortebanen in deze plaatsen zijn en hoe groot het gemis is wanneer zij niet georganiseerd worden.Uiteindelijk telde het seizoen tien kortebanen. Genoeg om een volwaardige verkiezing Kortebaan van jaar te organiseren. De redactie van Kortebaandraverijen.nl heeft na beraad drie organisaties genomineerd.

Kortebaanbond

Het was aan de Kortebaanbond, is samenwerking met ZEturf, te danken dat het kortebaanseizoen deze zomer alsnog op gang kwam. In eerste instantie dacht het bestuur aan zes alternatieve kortebanen. Dat het er vier werden, twee op Duindigt en twee op de baan van Emmeloord, was ‘te danken’ aan een externe factor. Hoewel de gezelligheid van de dorpen en steden rondom deze kortebanen node werd gemist, konden trainers, pikeurs, eigenaren én publiek eindelijk weer aan de bak.

Medemblik

Ondanks alle tegenwind en (voor)oordelen bleef het bestuur van de Harddraverijvereniging Prins Hendrik volharden in het geloof dat het zou kunnen. Zelfs een alternatieve datum op een later tijdstip werd in reserve gehouden. Het bleek niet nodig. Medemblik gaat de geschiedenis in als de eerste organisatie die na de coronacrisis weer een gewone kortebaan organiseerde. Het bestuur werd beloond met mooi weer en een koers van hoog niveau.

Warmond

Warmond had gewoon net als de anderen kunnen annuleren. Toen zij merkten dat de datum van 3 juli niet haalbaar was, stapten zij over op 28 augustus. Ook deze datum bleek echter te vroeg voor een normale organisatie. Warmond ging niet bij de pakken neerzitten en organiseerde een kortebaan op Duindigt. Chapeau! En wat werd het een koers, de stukken vlogen er vanaf! Een mooie beloning voor een grootse organisatie.

Deel dit artikel