Medemblik laat ouderen in verzorgingshuizen in de steek, afval moet maar door familieleden in de containers worden gedaan

MEDEMBLIK – Een probleem dat niet alleen in de gemeente Medemblik speelt maar in alle gemeenten waar HVC het huisvuil op haalt en waar ondergrondse containers zijn geplaatst om het afval daar in te deponeren. Ouderen die slecht ter been zijn en bijvoorbeeld in een scootmobiel zitten of in een rolstoel zitten en meerdere zakken afval hebben kunnen vaak maar 1 afvalzak per keer meenemen waardoor ze dus meerdere keren achter elkaar naar de vuilcontainer moeten waardoor HVC niet 1x maar direct 2 of zelfs 3x dit krijgt geregistreerd en de ouderen dus veel meer moeten gaan betalen.

Familieleden moeten afval maar in de containers doen

In het raadsvoorstel van de gemeente Medemblik schrijft de wethouder dat ouderen die geen grotere afvalzak meer kunnen tillen dan maar hulp moeten vragen aan familieleden of bij het vrijwilligerspunt. In het raadsvoorstel staat verder dan ouderen hun afval in kleinere afvalzakjes moeten doen om zo het sjouwen van afvalzakken te beperken.

De gemeente Medemblik wil aan de ene kant dat ouderen een kleinere afvalzak gaan gebruiken om zo niet zo veel te hoeven tillen, maar aan de andere kant worden de ouderen op kosten gejaagd omdat zij nu vaker naar de afvalcontainer moeten.

Deel dit artikel