Medemblik maakt zich op voor sfeervolle intocht Sinterklaas

MEDEMBLIK  Het is bijna zover! De feestelijk verlichte pakjesboot stoomt aanstaande zaterdag rond 17.00 uur de Oosterhaven binnen en ontvangt burgemeester Frank Streng  Sinterklaas en de vele Pieten. Terwijl in sommige plaatsen de intocht van Sinterklaas i.v.m. de coronamaatregelen komt te vervallen, gaat het in de stad Medemblik wél door! Dit alles dankzij de vele vrijwilligers en de medewerking van de gemeente Medemblik. Het wordt weer een sfeervolle Lichtjesintocht. Aan alle kinderen de oproep om met een lampion of ander lichtje naar de haven te komen. Vanaf 16.30 uur start het fantastische programma met spetterende optredens van danspieten en een ‘spectaculaire’ actie tussen de Piraten en Jetski Pieten! Zorg dat je tijdig aanwezig bent, zodat je alles goed kan volgen. Vanaf 16.00 uur is het evenemententerrein open, ingang bij de Visafslag wel met de Coronacheck voor iedereen van 18 jaar en ouder. 

Coronamaatregelen

Om de intocht door de kunnen laten gaan hebben we te maken met de landelijke coronamaatregelen. Voor zaterdag betekent dit: Een deel van de Oosterhaven bij de Visafslag wordt als evenemententerrein aangemerkt, waar een QR-check is voor iedereen van 18 jaar en ouder. Langs de route is dat NIET noodzakelijk, maar wordt een beroep gedaan om zoveel mogelijk rekening te houden met de 1,5 meter afstand. Bij het kasteel is bij de ingang wel weer een QR-check.

Sinterklaasverhaal

Er is veel gebeurd afgelopen week in Medemblik. Er zijn piraten gesignaleerd die op zoek zijn naar hun verdwenen schat. De piraten hebben hun schatkist leeg aangetroffen. De smaragdstenen en munten zijn verdwenen!! Wel heeft Vis Piet iets gevonden, toen zij op een onbewoond eiland een hengel uit wilde gooien.  Wat heeft Vis Piet hiermee gedaan?? Zullen ze in de pepernotenkamer tussen de pepernoten zijn beland? Dit alles is te volgen op Facebook, dus houd Facebook goed in de gaten. Naast de vlogs is er dit jaar een dansje, welke op school aan alle kinderen zal worden geleerd om samen op de kade en (nogmaals) in het kasteel voor Sinterklaas te doen. Het kasteel wordt versierd met de kleurplaten die zijn verspreid op de basisscholen. We hopen dat alle kinderen enthousiast meedoen met kleuren, zingen en dansen, want het wordt alleen met jullie één groot feest!

Oproep aan alle kinderen in Medemblik 

De stenen moeten wel terug worden gevonden. Wie helpt ze terug te vinden? De pepernoten en (misschien) smaragd stenen zijn verpakt in zakjes. Deze zakjes á €1,00 zijn te koop bij de MEVO-winkeliers in Medemblik herkenbaar aan de gele actieposter. In 10 zakjes zitten waarschijnlijk de smaragdstenen tussen de pepernoten.  Als je deze vindt, krijg je een VIP behandeling bij de intocht.  Wie zijn de gelukkige?  Het wordt een race tegen de klok want zaterdag is het zover!!

Een warm welkom voor de Sint
Na de aankomst in Medemblik gaat de stoet met Sinterklaas op Ozosnel via de een korte route Oosterhaven, Hoogesteeg en Pekelharinghaven naar Kasteel Radboud. Historische voertuigen, een Pietenband, Citytours, Crescendo, drumband en majorettes maken de levendige lichtjesoptocht  compleet. Bewoners langs de route worden gevraagd binnen- en/of buitenlampjes op te hangen of een windlicht met kaars voor het raam te zetten. De route zal tussen 17.15 uur en 18.15 uur afgesloten zijn voor verkeer.

Swingend feest op het kasteel
Het grote Sinterklaasfeest op Kasteel Radboud zal losbarsten tussen 18.30 en 19.30 uur. Kaartjes voor het feest voor kinderen vanaf 5 jaar zijn á € 2,50 verkrijgbaar bij  FunFestijn en het Bakkerijmuseum. Het is voor ouders mogelijk op het kasteel een drankje in het taverne te nuttigen, houd echter wel rekening met de geldende coronamaatregelen.

Deel dit artikel