Medemblik onthaalt Sinterklaas met gezang en lampjes

MEDEMBLIK – Zenuwachtig keken de vele kinderen die samen met hun ouders naar de intocht van Sinterklaas waren gekomen richting het havenhoofd of de Spanje al in aantocht was.. En toen de boot de haven binnen kwam varen zongen de vele kinderen, schattingen lopen uiteen van 1500 tot ruim 2000 kinderen, hun keeltjes schor om Sinterklaas te verwelkomen.

Medemblik liet wederom zien hoe je Sinterklaas moet ontvangen, niet zoals in vele andere gemeenten dat Sinterklaas direct op zijn paard stapte en een rondje door de stad/dorp ging maken, nee, toen Sinterklaas van de boot af stapte nam hij de tijd om de kinderen een hand te schudden, even een praatje te maken om daarna op zijn paard te stappen en richting Kasteel Radboud te rijden waar hij samen met zijn Pieten zal verblijven..

De intocht liep vlekkeloos al waren er 2 vrouwen die even duidelijk moesten maken dat zij het er niet mee eens waren dat op het evenemententerrein je een coronatoegangsbewijs moest laten zien, maar deze twee vrouwen werden al snel op hun plek gezet door de aanwezige ouders die dit wel hebben gedaan. Opvallend was ook het aantal bezoekers dat van buiten Medemblik weer op de sfeervolle intocht was afgekomen. Zelfs uit Amsterdam kwamen de bezoekers om te ervaren hoe Medemblik de Sint binnenhaalde en hoe de kinderen gewapend met lampjes van de Pieten snoep kregen uitgedeeld. Dit jaar had Medemblik ook nog een primeur, er liepen voor het eerst Glutenvrije-pieten mee, zodat kinderen met een glutenallergie ook pepernoten konden eten.

 

Deel dit artikel