Medemblik overweegt 1 miljoen euro vrij te maken voor het verstrekken van startersleningen

MEDEMBLIK – Het college van Medemblik wil 1 miljoen euro vrijmaken voor het verstrekken van startersleningen. Het voorstel van het college zal op de raadsvergadering van 23 juni aanstaande door wethouder Andrea van Langen (VVD) worden voorgelegd aan de gemeenteraad die haar fiat hierover moet geven.

De Starterslening is een lening waarmee je nét een beetje extra kunt lenen voor het aankopen van je eerste woning. De Starterslening overbrugt namelijk het verschil tussen de prijs van het huis (tot maximaal de Loan to Value) en de (eerste) hypotheek bij de bank. Hierdoor wordt dat ene speciale huis tóch mogelijk.

De Starterslening is een aanvullende lening bovenop de hypotheek voor je eerste koophuis. Deze lening overbrugt het verschil tussen de aankoopprijs van de woning en de maximale hypotheek. De eerste 3 jaar betaal je geen rente en aflossing.

De toetsrente is op dit moment 2,90%. Het rentepercentage, dat geldt voor het bepalen van de maandtermijnen van de Starterslening, is het 15 jaar vaste rentetarief van de Starterslening.

Deel dit artikel