Medemblik stelt plan fietspad Zwaagdijk-Oost uit, grond is ernstig vervuild, geen geld om haag te vervangen

ZWAAGDIJK-OOST – De Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost is een lange en belangrijke verkeersader. Tussen het fietspad en de rijbaan ligt een tussenberm met een haag. Op een groot aantal plaatsen verkeert de haag in slechte staat.

In 2021 werkte de gemeente Medemblik een oplossing uit in afstemming met verschillende disciplines Buitendienst, Verkeer, Wegen & Openbare verlichting en Groen. Deze oplossing betreft het vervangen van de haag voor een hekwerk en de tussenberm dichtstraten met grastegels.

Nieuwe ontwikkelingen vragen om een heroverweging.

Ernstige mate van vervuilde grond leidt tot hoge saneringskosten, dit maakt meerdere oplossingen kostbaar. Alle grondwerkzaamheden worden uitgevoerd d.m.v. milieukundig begeleiding. De financiële situatie gemeente Medemblik vereist bezuinigingen en heeft daarmee brede impact op alle lopende projecten en de samenhang van deze projecten.

In verband met deze hoge saneringskosten en de alle bezuinigingen heeft de gemeente Medemblik besloten om dit plan voorlopig even uit te stellen. Met het oog kostenbesparing en beperken van overlast lift de gemeente Medemblik mee met mogelijke werkzaamheden in de buurt. Medemblik onderzoekt het meest geschikte moment om de haag alsnog aan te pakken.

Deel dit artikel