Medemblik verbaast over brief sportclubs Wognum, ‘er zijn afspraken gemaakt’

WOGNUM – De gemeente Medemblik heeft verbaast gereageerd op de aantijgingen van de voorzitters van De Spartanen en West-Friesland SEW over het uitblijven van meer zaalruimte voor de sportverenigingen in Wognum.

In een brief aan de wethouder schreven beide voorzitters: “In de periode tussen november 2020 en heden zijn er meerdere gesprekken geweest tussen de gemeente, de exploitant van de Bloesem en de verenigingen Spartanen en Westfriesland SEW. Helaas moeten wij constateren dat al deze gesprekken niet hebben geleid tot een bevredigend resultaat. Integendeel. Wij moeten constateren dat er vanuit de gemeente geen enkele vooruitgang in dit proces is geboekt. Met als klap op de vuurpijl (of klap in ons gezicht) de mail van wethouder Fit van 9 september jl waarin de wethouder ons als verenigingen vraagt naar de stand van zaken! Wat ons betreft de omgekeerde wereld!

Lees ook: Spartanen, WF SEW: “vraag wethouder voelt als klap in het gezicht”

In een reactie op de aantijgingen zegt de gemeente Medemblik: “Wij verbazen ons over uw schrijven. U gaat voorbij aan de afspraken die zijn gemaakt met de vertegenwoordigers van sportverening Spartanen, Westfriesland SEW en Sport- en Wellnesscenter De Bloesem.”

Vertegenwoordigers van de gemeente en de sportclubs hebben afgesproken dat er een (semi) permanente hal zou komen waar de gemeente Medemblik enkel een krediet voor hoefde te verlenen, de sportclubs in Wognum gaan dan de nieuwe hal budgettair neutraal exploiteren. De gemeenteraad heeft reeds een krediet voor de aanleg van de infrastructuur beschikbaar gesteld aan de exploitant van de sporthal.

Lees ook: VVD Medemblik: “Voorstelling van zaken blaashal Wognum onjuist”

Afgelopen maandagavond zijn op uitnodiging van de beide clubs de fractievoorzitters van de politieke partijen in de gemeente Medemblik samen met de voorzitters van de sportclubs om tafel gaan zitten om te praten over de gerezen problemen en daar is unaniem de steun uitgesproken aan de sportclubs en aan de komst van een sporthal om zo het tekort aan zaalruimte op te lossen. Maar de blaashal is het nu te laat voor de sportverenigingen, deze had aankomende maand al in bedrijf moeten zijn, dus nu moeten de sportclubs weer minimaal een jaar langer wachten voor er een oplossing gaat komen.

Lees ook: Geen tweede blaashal deze winter op terrein Spartanen

Voor de gemeente Medemblik blijven de gemaakte afspraken staan en willen zij nog steeds binnen de gestelde kaders meewerken aan deze plannen. Volgens de gemeente Medemblik werd er juist gevraagd naar de stand van zaken omdat zij willen weten hoeveel capaciteitsplanning nodig is voor het project. De gemeente Medemblik wil beide voorzitters van De Spartanen en Westfriesland SEW weer uitnodigen om de lucht te gaan klaren.

Deel dit artikel