Medemblik voor de tweede keer Kortebaan van het jaar

MEDEMBLIK – Kortebaandraverijen.nl heeft dinsdag Medemblik uitgeroepen tot Kortebaan van het jaar 2021. De Harddraverijvereniging Prins Hendrik kreeg na nominatie de meeste stemmen van de Vrienden van de website. Het is voor de tweede keer dat de stad de prestigieuze wisseltrofee in ontvangst mag nemen.

Na een coronabreak van bijna twee jaar was Medemblik op maandag 20 september de eerste organisatie die het lukte om een reguliere kortebaan te organiseren. Daarvoor stonden er alleen alternatieve kortebanen op het programma op de Renbaan Duindigt en de grasbaan van Emmeloord.

Het bestuur van Prins Hendrik hield ondanks alle tegenslagen en slechte vooruitzichten hoop op een kortebaan. Het kabinet leek de coronamaatregelen precies op tijd te gaan versoepelen, waardoor het geduld en het vertrouwen in een goede afloop beloond leken te worden. De organisatie zette volle bak door en zorgde zelfs voor de versiering van de Nieuwstraat terwijl een annulering nog altijd mogelijk was.

Ontheffing

Toen bleek dat de coronamaatregelen niet op 20 september, maar op 25 september zouden worden versoepeld, leek dit optimisme voor niets te zijn geweest. Desondanks hield Medemblik hoop en ging in gesprek met de gemeente. Uiteindelijk kregen zij net op tijd toestemming van de veiligheidsregio en ontheffing van burgemeester Frank Streng.

Hierdoor kon er op maandag 20 september eindelijk weer worden gekortebaand. De vernieuwde Nieuwstraat was een plaatje en de koers was van hoog niveau. Ook de QR-codecheck bij de diverse ingangen verliep soepel. Het zorgde ervoor dat de liefhebbers eindelijk weer het echte kortebaangevoel konden ervaren.

Kortebaan Medemblik 2021
De baan op de Nieuwstraat is een plaatje.

Dit heeft ongetwijfeld meegespeeld bij de Vrienden, die na de nominatie het beslissende woord hadden. Zij kozen massaal voor Medemblik boven de andere genomineerden Warmond en de Kortebaanbond. Hierdoor gaat de wisseltrofee voor het eerst sinds 2014 weer naar Medemblik.

Uitreiking

Kortebaandraverijen.nl was van plan om de prijs uit te reiken tijdens de algemene ledenvergadering van de Kortebaanbond op dinsdag 23 november. Echter, het bestuur van de de Kortebaanbond heeft deze geannuleerd vanwege de coronacrisis. De redactie zoekt daarom in overleg met de Harddraverijvereniging Prins Hendrik naar een ander geschikt moment om de prijs uit te reiken.

Deel dit artikel