Medemblik Wandelt!

MEDEMBLIK – Team Sportservice organiseert in Medemblik en Wervershoof in samenwerking met lokale partijen (huisarts, fysiotherapeut) een wandelgroep op speciaal voor mensen met (chronische) gezondheidsklachten: Medemblik Wandelt! Wandelen is hét medicijn voor veel klachten.

Danique Stuurman, Buurtsportcoach bij Team Sportservice: ‘Belangrijk element in het wandelen is de sociale factor. Wandelen heeft niet alleen positieve lichamelijke effecten zoals de toename van spierkracht, lagere bloeddruk en afname gewicht. Maar ook mentale (afname stress, angst en depressieve gevoelens) en sociale effecten (voorkomen van sociale isolatie en eenzaamheid, toename sociale contacten).’

Programma

Team Sportservice organiseert 20 weken lang een wekelijkse wandeling van 60 minuten in Medemblik en Wervershoof. Begeleid door een professional en/of een vrijwilliger met een wandelopleiding. Samen met de groep worden doelen gesteld, dit kunnen zowel gezamenlijke doelen als individuele zijn. Het wandeltempo wordt aangepast aan de mogelijkheden van de groep. Iedere wandeling start met een warming up en tussendoor worden oefeningen gedaan. Met een kopje koffie wordt wekelijks afgesloten; dit is op eigen kosten. De kosten van de wekelijkse wandeling zijn € 3 per keer.

Danique: ‘Voorafgaand aan de eerste wandeling kunnen de deelnemers in kaart (laten) brengen hoe zij hun gezondheid ervaren. Op fysiek, emotioneel en sociaal vlak. Na twintig weken volgt weer een test en wordt het wandeltraject afgesloten. Wie dat wil, kan op deze manier beoordelen of het wandeltraject een positief effect heeft gehad op de gezondheid.’

Meer informatie

Om u uitgebreider te informeren over de wandelingen kunt u een vrijblijvende informatiebijeenkomst bezoeken. U maakt kennis met de wandelbegeleider, kunt vragen stellen en een ervaringsdeskundige vertelt zijn/haar verhaal. 

Informatiebijeenkomst en start wandelingen

  • Informatiebijeenkomst: Medemblik (Locatie: gezond Medemblik) 12 oktober van 19:00 uur tot 20:00 uur
  • Wervershoof (Locatie: huisartsengroep Wervershoof) 14 oktober van 15:00 uur tot 16:00 uur.
  • Starten wandelingen: Medemblik vrijdag 22 oktober (tijd nog niet bekend)
  • Wervershoof woensdag 20 oktober (tijd nog niet bekend)

Aanmelden

Afbeelding van Mario Ohibsky via Pixabay

Deel dit artikel