RTV West-Friesland

De oversteekplaats op de Oosterdijk.
Politiek

Medemblik wil wel maar Hoogheemraadschap reageert niet over aanpassingen Oosterdijk Medemblik

MEDEMBLIK – De onveilige situatie bij de oversteekplaats vanaf Europarcs naar het de Vooroever op de Oosterdijk in Medemblik zal nog wel even zo blijven. Ondanks dat de gemeente Medemblik regelmatig het Hoogheemraadschap, die de weg beheerd, heeft verzocht om iets te doen aan de gevaarlijke situatie daar, reageert het Hoogheemraadschap nergens op.

Dit blijkt uit antwoorden op vragen van MORGEN! en GemeenteBelangen die opheldering wilden over deze situatie. De gemeente Medemblik zegt dat zij zich herkennen in de gevaarlijke oversteekplaats en dat hier verbeteringen mogelijk zijn. Maar zegt de gemeente Medemblik: “Hierover hebben wij geen zeggenschap. De weg is in beheer van het Hoogheemraadschap Hollands Noorder-Kwartier en het Vooroever gebied is in beheer bij het Recreatieschap West-Friesland.’

Op 1 januari 2023 komt de weg in beheer bij de gemeente Medemblik en tot die tijd blijft het Hoogheemraadschap verantwoordelijk voor de veiligheid van de Oosterdijk en de oversteekplaats naar de Vooroever.

De gemeente Medemblik is bereid om met het Hoogheemraadschap en Europarcs in gesprek te gaan maar de gemeente Medemblik ziet weinig in de door mevrouw Lutgenaar Assink aangedragen oplossingen zoals 30km/u zone , versmallingen en een overzichtelijkere situatie vanaf Europarcs.

Medemblik al sinds 2018 op de hoogte van onveilige verkeerssituatie Oosterdijk Medemblik

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen