RTV West-Friesland

Justitie

Medemblikker mogelijk schuldig aan seksueel delict

MEDEMBLIK – Een 53-jarige inwoner van Medemblik heeft zich 12 december vorig jaar naast ernstige mishandeling van zijn ex-vriendin ook schuldig gemaakt aan een seksueel delict. De politie heeft dat in onderzoek.

Dat zei de officier van justitie maandag tijdens een niet inhoudelijke zitting van de strafzaak tegen verdachte Piotr D. Volgens Justitie heeft D. de keel van zijn ex met beide handen dichtgedrukt, zijn duimen op haar hals gezet en haar daarna meerdere malen op haar hoofd geslagen. De beschuldiging luidt poging tot doodslag. Daar komt dus misschien een zedenmisdrijf bij.

Lees ook: Vrouw(30) Medemblik gewond naar ziekenhuis, politie onderzoekt mogelijke mishandeling

De openbaar aanklaagster meldde dat het slachtoffer heeft gemeld dat D. haar vanuit het Huis van Bewaring met de dood heeft bedreigd. De vrouw zegt er bewijzen van te hebben op haar mobiele telefoon.

Justitie wil de Medemblikker psychisch laten onderzoeken. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn er naast relatieproblemen ook psychosociale problemen en is er sprake van drankmisbruik. Ook de reclassering moet nog met een advies komen over Piotr D.

De strafzaak tegen de verdachte kan daarom voorlopig niet inhoudelijk worden behandeld. Raadsvrouw Öz vroeg maandag aan de rechters om haar cliënt in afwachting van zijn proces vrij te laten. Zij gaf aan dat de man zijn werk kwijtraakt als hij nog langer vast blijft zitten.

De officier van justitie wilde niets weten van vrijlating van de Medemblikker. Volgens haar is de aanklacht daarvoor te ernstig. De rechtbank neemt vermoedelijk snel een besluit over het voorarrest van Piotr D.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen