Medemblikker spreken er schande van dat de 3 antikraakbewoners van Almere in Opperdoes eruit moeten om plaats te maken voor vluchtelingen

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

OPPERDOES – In het voormalige verzorgingshuis Almere in Opperdoes woonden tot vorige week 4 antikraakbewoners, vorige week vertrok al 1 persoon nog voor het bekend werd dat in het voormalige verzorgingshuis vluchtelingen uit de Oekraïne gaan worden opgevangen.

De drie achtergebleven antikraakbewoners hebben te horen gekregen dat ze 28 dagen de tijd hebben om nieuwe woonruimte te vinden. Bij het tekenen van hun antikraakcontract werd er duidelijk bij verteld dat het om een tijdelijke maatregelen zou gaan en dat op elk moment het contract kan worden opgezegd, van beide kanten..

Wij spraken met 1 van de drie overgebleven bewoners en deze zegt er totaal geen probleem mee te hebben om ruimte te maken voor de vluchtelingen uit de Oekraïne, ‘Ik ga gewoon weer terug naar Medemblik,’ zegt de bewoner.

Maar bij sommigen in de gemeente Medemblik is het bericht niet bepaald in goede aarde gevallen. Met een beschuldigende vinger wordt gewezen naar de eigenaar van het pand die volgens deze mensen enkel uit is om zoveel mogelijk geld eruit te slepen en de huidige bewoners zonder pardon op straat zet..

Zo zegt een inwoner van de gemeente Medemblik op de Facebookpagina van RTV West-Friesland: “En zoveel medemblikkers kunnen het bekijken. Niks geen hulp of mee denken. Verrek maar nu goud verdienen over de rug van vluchtelingen“, terwijl een andere inwoner van de gemeente Medemblik zegt: “als het pand gesloopt of verbouwd hebben de bewoners er minder moeite mee. Nu is er een partij die grof geld gaat verdienen over de rug van. Als deze partij uit humanitaire redenen deze beslissing neemt, is dit niet humanitair richting de huidige bewoners.

Het voormalig woonzorgcomplex Almere in Opperdoes wordt nu in gereedheid gebracht voor de opvang van 60 mensen, waarschijnlijk voornamelijk vrouwen en kinderen. Welke vluchtelingen op deze locatie worden opgevangen wordt bepaald door de Veiligheidsregio. 

Er wordt nu alles in het werk gesteld om op tijd de opvanglocatie gereed te hebben, dat wil zeggen slaap- en verblijfsruimtes volledig ingericht en met alle faciliteiten op orde. Het is belangrijk dat het een plek is waar de Oekraïnse vluchtelingen zich welkom voelen. Ook wordt gekeken naar wat nodig is voor een voorlopig verblijf in Nederland, zoals registratie bij de gemeente, medische zorg en onderwijs.

Op dinsdag 15 maart is er in dorpshuis De Torenschouw in Opperdoes een informatieavond (19.30 – 21.30 uur) over de opvang van vluchtelingen in het voormalig woonzorgcomplex Almere. De gemeente geeft verdere toelichting op wat de opvang inhoudt en hoe deze georganiseerd wordt. En inwoners kunnen vragen stellen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category