RTV West-Friesland

Justitie

Medemblikker veroordeeld voor mishandelen ex-partner

MEDEMBLIK – De politierechter in Alkmaar veroordeelde dinsdag een 27-jarige Medemblikker voor het mishandelen van zijn ex-partner tot 20 uur taakstraf en twee weken voorwaardelijke celstraf. Op 21 mei kwam hij bij de vrouw aan de deur in Hoorn, met wie hij samen kinderen heeft. In het bijzijn van zijn driejarige kindje sloeg hij zijn ex in haar gezicht, omdat hij boos was dat zij een nieuwe partner had.

,,Als die persoon in het leven van mijn kinderen komt, dan maak ik hem af”, zou S. hebben geroepen. Het nichtje van de vrouw was er deels ook bij toen haar tante werd mishandeld. Het slachtoffer deed aangifte. Ze had na een paar dagen nog pijn door de klappen, vertelde ze desgevraagd aan de politie.

De verdachte kwam niet opdagen bij de zitting, maar ontkende eerder bij de politie dat hij zijn ex had geslagen. Omdat het jonge kindje van het voormalige stel bij de mishandeling aanwezig was, deed de politie een melding bij Veilig Thuis. Ook daar kwam de verdachte maar een keer opdagen en verder niet.

De officier van justitie vond het heel jammer dat de man niet aanwezig was bij zijn strafzaak. Hij maakte zich zorgen om de situatie. ,,Er bestaat een omgangsregeling voor de kinderen, dus beide partners moeten contact met elkaar hebben.” Hij vond de mishandeling bewezen. ,,Het is vooral ernstig dat bij ruzie en geweld een jong kind aanwezig was. Heel zonde dat de verdachte niet wilde meewerken aan begeleiding door Veilig Thuis. In de toekomst kunnen er weer problemen ontstaan.”

De reclassering deed onderzoek naar de man, maar die gaf te kennen dat hij nergens gedwongen aan mee wilde werken. ,,Dan heeft het weinig zin om een therapie op te leggen om met zijn agressie om te gaan’‘, meende ook de officier.

De rechter vond de feiten bewezen. Als stok achter de deur gaf hij de man twee weken voorwaardelijke celstraf. De officier van justitie had 40 uur taakstraf geëist, waarvan de helft voorwaardelijk.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen