Media Ukkie Dagen: veilig en met plezier op de tablet spelen

WEST-FRIESLAND – Doe met je (klein)kind mee aan het Media Ukkie Circuit van de Westfriese Bibliotheken en leer hoe je veilig en met plezier gebruik maakt van apps en andere media in de opvoeding van jongs af aan.

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 vraagt de Bibliotheek aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Boekjes, tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik bevinden ze zich in een andere wereld. Kinderen beleven hier veel plezier aan en het geeft ouders af en toe een moment voor zichzelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om hier wijs mee om te gaan. Begeleiding is nodig om ervoor te zorgen dat kinderen veilig op ontdekking kunnen gaan.

Met het thema Swipe, stap, sprong krijg je tijdens deze themaweek antwoord op vragen, zoals: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de digitale wereld? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

In de bibliotheken Stede Broec, Opmeer, Medemblik en Enkhuizen kun je meedoen aan een circuit met apps, een robotje, boekentips en spelletjes om te ervaren hoe je deze kan gebruiken voor de ontwikkeling van taal, motoriek en andere vaardigheden van je kleine ukkie. Deelname is gratis, maar het aantal plekken is beperkt, dus meld je snel aan.

Voor meer informatie en aanmelding, zie: westfriesebibliotheken.nl/mud of neem contact op via de Klantenservice van de Westfriese Bibliotheken: tel. 0228 743 943

Deel dit artikel