MEE & de Wering-vrijwilligers verzorgen bijna 400 tuinklussen per jaar

WEST-FRIESLAND – Een zestienkoppige ploeg, twaalf man en vier vrouw sterk, staat klaar voor mensen van 65 jaar en ouder met een beperking of chronische ziekte die het niet lukt om helemaal zelfstandig de tuin te onderhouden. Met elkaar zijn zij goed voor ruim 380 tuinklussen alleen al dit jaar!

Op woensdag 20 oktober jl. was er een gezellige bijeenkomst, georganiseerd door MEE & de Wering en WonenPlus Hoorn, met het team van tuinvrijwilligers.

Negen van hen waren aanwezig. Ervaringen en verhalen werden uitgewisseld, tips gegeven, successen gedeeld en uitdagingen besproken. Dit onder het genot van een kop koffie en een vers stuk appeltaart. Een zeer geslaagde ochtend!

Het is fijn voor mensen om langer op een voor hun vertrouwde plek te kunnen blijven wonen. De organisaties merken in de laatste jaren dat er steeds meer tuinhulpvragen komen. Ondanks het grote aantal tuinvrijwilligers kunnen ze vooral in de zomer niet alle hulpvragen snel oppakken.  Heeft u affiniteit met groen? MEE & de Wering gaat graag met u in gesprek!

MEE & de Wering staat met het team WonenPlus en Steunpunt met ruim 400 vrijwilligers klaar in West-Friesland voor diverse klussen. Daar zijn we trots op en dankbaar voor. Werken vanuit je hart, met je talent doen waar je goed in bent en betekenisvol werk doen met elkaar. Bent u benieuwd hoe u uw talent kunt inzetten? Heeft u tijd over en wilt u ook zinvol werk doen samen met ons team? Neem contact met ons op om met u te bekijken op welke manier uw talent kan worden ingezet.

Tel: MEE & de Wering 088-0075 000 contactpersoon Marieke Harder, coördinator vrijwilligers

Deel dit artikel