Meerdere panden Hem illegaal bewoond

HEM – Bij een controle op het bedrijventerrein Zuiderkogge in Hem is in meerdere panden een illegale woonsituatie aangetroffen. Daarnaast bleek er voor de Omgevingsdienst aanleiding om een aantal ondernemers aan te schrijven. Dit kan gaan over het ontbreken van een verplichte melding of het niet correct opslaan van (gevaarlijke) stoffen. Op de aangetroffen overtredingen wordt gehandhaafd.

Samen werken we aan veiligheid

Politie, de Omgevingsdienst en de gemeente werken samen aan een veilige woon- en werkomgeving en voerden de controle gezamenlijk uit. Dit gebeurt ook door het aanpakken van ondermijnende activiteiten op bedrijventerreinen. “Eerlijkheid duurt het langst, dat tonen we hier in de praktijk. Bedrijven krijgen zo de ruimte om te ondernemen op een plek waar ze veilig zijn, met trots kunnen werken en hun klanten en gasten kunnen ontvangen”, aldus burgemeester Michiel Pijl.

Bij de controles op bedrijfsterreinen naar ondermijnende criminaliteit wordt onder meer gekeken naar het naleven van milieu- en vergunningsregels en andere misstanden. De inzet is hiermee vermenging van onder- en bovenwereld te voorkomen. Zo voorkomen we illegale activiteiten. Criminelen krijgen minder kans om bijvoorbeeld gebruik te maken van de diensten van inwoners en bedrijven uit de bovenwereld. Denk hierbij aan het verhuren van een (uw) pand, vergunningaanvragen of het misbruiken van medewerking van makelaars of administratiekantoren. Daarbij worden mensen zonder kwade bedoelingen soms zelfs ongewild en ongemerkt de criminaliteit in getrokken.

Signalen melden

Meldingen en tips door buren, bezoekers en voorbijgangers zijn onmisbaar in de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Ze kunnen het startsein zijn voor onderzoek. Ook kan het dat ontbrekende puzzelstukje brengen waarmee een zaak wordt opgelost. Daarom is het mogelijk om bij onraad een melding te doen. Denk bijvoorbeeld aan ’s avonds veel ongewone activiteit in en rondom een pand, als een bedrijf vaker gesloten dan open is of als er een vreemde geur hangt. Dan kan dit gemeld worden bij de politie via 0900-8844 of bij de gemeente via ondermijning@sed-wf.nl en bij Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Deel dit artikel