Meerderheid Opperdoezers boos over komst Iraanse vluchtelingen, ‘dat zijn geen Oekraïeners’

OPPERDOES – Veel inwoners van Opperdoes voelen zich voorgelogen en bedrogen door de Veiligheidsregio, de COA maar ook door de gemeente Medemblik nu blijkt dat de groep Iraanse jongemannen legaal in het voormalige verzorgingshuis Almere mogen blijven wonen.

‘Kan je er net zo goed Afghanen en Syrieërs in stoppen,’ ‘Er zouden vrouwen met kinderen uit de Oekraïne komen en nu krijgen wij dit,’ ‘Weg met die Iraniërs, die moeten in een asielzoekerscentrum niet hier.’ Een paar van de vele reacties die veel inwoners van Opperdoes aan RTV West-Friesland lieten weten.

Lees ook: Iraanse jongeren verblijven legaal in voormalig zorgcentrum Almere Opperdoes

Ze zijn vooral boos omdat er tijdens de informatieavond die was belegd duidelijk werd verteld dat er enkel vrouwen en kinderen uit de Oekraïne zouden komen waarna een grote groep inwoners van Opperdoes aan de slag gingen om goederen te regelen voor deze vluchtelingen die voor de oorlog in de Oekraïne op de vlucht zijn geslagen.

Lees ook: Oekraïense vluchtelingen nemen intrek in voormalig verzorgingshuis Almere Opperdoes

De Dorpsraad liet al eerder weten het erg vreemd te vinden dat er zomaar een groep Iraanse jongeren bij deze groep zit en vroeg daarom ook uitleg van de gemeente Medemblik.

Deel dit artikel