Meewerken aan een dementievriendelijk Stede Broec, 270.000 mensen in Nederland leven met dementie

STEDE BROEC – De buurvrouw loopt in haar pyjama op straat of die meneer van 3 huizen verder kijkt steeds zo verward om zich heen. Herkenbaar? In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie.

De kans is zeer groot dat ook u met dementie te maken krijgt. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Dat is soms zwaar, maar we kunnen veel voor elkaar betekenen. Als mensen met dementie zo lang mogelijk hun eigen leven kunnen leiden, zou dat al enorm helpen. Vaak wordt bij dementie meteen gedacht aan de laatste fase van de ziekte dementie, terwijl mensen met (beginnende) dementie nog lang zelf beslissingen kunnen nemen, keuzes kunnen maken en voorkeuren  uitspreken. En u kunt deze mensen helpen!

Dementie in Stede Broec

Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie. Uit de prognose voor de gemeente Stede Broec blijkt dat het aantal inwoners met dementie gaat stijgen van 300 personen in 2020 naar 700 in 2040. De kans wordt dus steeds groter dat u iemand met dementie tegenkomt. Maar wat kunt u doen als u iemand met dementie tegenkomt?

Bijeenkomst dementie

De gemeente Stede Broec en de Seniorenraad Stede Broec nodigen u van harte uit om de bijeenkomst dementie te volgen. Op dinsdag 30 november bent u vanaf 13.45 uur van harte welkom in De Stek. De bijeenkomst start om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Tijdens de bijeenkomst wordt de film Wei vertoond. Deze film vertelt een verhaal over Jac, waarbij beginnende dementie is geconstateerd. Jac probeert zich vast te houden aan zijn eigen leven. Mantelzorg en dementie zijn de onderwerpen die naar voren komen in deze film. Als er dementie is geconstateerd is er nog veel mogelijk. De Omring zal u hier alles over vertellen. Tevens is er de mogelijkheid om u vragen over dementie te stellen.

Wilt u een training over dementie volgen in uw eigen huis? Dat kan ook! U kunt hiervoor naar de website van Samen Dementievriendelijk gaan: https://samendementievriendelijk.nl/nhn-inwoner. Het kost slecht 15 minuten van uw tijd.

Aanmelden

Aanmelden kan via communicatie@sed-wf.nl  t.a.v. Joshua IJzer of telefonisch: 0228-352352. Hier kunt u ook met vragen terecht.

Deel dit artikel