Mega Zomermarkt op woensdag 20 juli in Hoorn.

HOORN – De Mega Zomermarkt op 20 juli wordt er een om op je wandelschoenen te voltooien. Maar liefst 300 kramen staan opgesteld in de binnenstad en het wordt een flinke klus om ze allemaal te bekijken…. De markt is een samentrekking van twee gouden topmarkten die vele bezoekers uit heel Nederland trekken.

Edith Hartog, de organisatrice van de markt:  ‘De kleurrijke Weversmarkt is een lust voor het oog en bijzonder in trek bij iedereen die “iets met draadjes doet”. De Platen- & CDbeurs is een waar walhalla voor muziekliefhebbers. Je struint er de mooiste vondsten bij elkaar bij kraamhouders afkomstig uit heel Europa!’

De Gedempte Turfhaven is ingeruimd voor een select groepje deelnemers (er is gewoon niet meer plek!) dat sinds jaar en dag op de Hoornse Woensdagmarkten heeft gestaan.

  • Weversmarkt: Kleine Noord en tweederde Grote Noord in een lange sliert.
  • Platen- en CDbeurs: Grote Noord laatste deel tot aan de Roode Steen, Nieuwstraat en Gouw
  • Overige markt: Gedempte Turfhaven en stukje Breed

De markt is van tien tot vijf uur in de binnenstad, kom zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer want het wordt een drukke dag met bezoekers uit heel Nederland.

Lekker eten en drinken doe je in een van de vele prima horecagelegenheden en weg van alle drukte is het goed toeven in de prachtige historische haven.

 

Deel dit artikel