Met 130km/u over weg waar maar 60 mag worden gereden.

WERVERSHOOF – Twee bestuurders van voertuigen moeten vanaf vandaag op een andere manier naar hun werk. De twee presteerden het om met zeer hoge snelheden over de parallelweg van de  Markerwaardweg te rijden.

Helaas voor beiden reed daar op dat moment ook een agent op zijn motor. Éen van de bestuurders presteerde het zelfs om met 130km/u over de parallelweg te rijden, daar waar slechts 60km/u is toegestaan. De bestuurder mag van geluk spreken dat hij naast zijn rijbewijs ook zijn auto niet hoefde in te leveren. Snelheidsovertredingen waarbij de overtreding het dubbele is van de toegestane snelheid resulteert vaak in in beslagname van het voertuig waarna de officier van justitie gaat beslissen wat er met het voertuig gaat gebeuren.

Omdat de snelheidsovertredingen van beide bestuurders ver boven het maximale toegestane is zullen beiden zich moeten verantwoorden bij de rechter. Deze zal besluiten of  het rijbewijs wordt teruggegeven en onder welke voorwaarden.

De hoogte van de bekeuringen wordt door de officier van justitie beslist en of de beide bestuurders gaan worden aangemeld voor een cursus van 1300 euro bij het CBR. Deze 1300 euro dienen de beide laagvliegers zelf te betalen en komt dus boven op de boetes die in de vele honderden euro’s gaat lopen.

Deel dit artikel