Mieke de Beer-Koomen is de ‘Dichter van Medemblik’

WERVERSHOOF – De Dichter van Medemblik 2022 is geworden Mieke de Beer-Koomen met haar gedicht ‘Ode aan mijn Medemblik’. Op zondag 30 januari 2022 kwamen alle dichters, de jury en de pers bijeen voor de bekendmaking van de Dichter van Medemblik. In het Groene Kerkje in Lambertschaag droegen de vijf finalisten ieder hun gedicht voor. Daarna ging de jury met elkaar in overleg om de winnaar te kiezen. Op feestelijke wijze werd bekend gemaakt wie zich een jaar lang officieel Dichter van Medemblik mag noemen.

Taal vormt een rode draad in Mieke’s leven. Ze is in Medemblik geboren boven de boekwinkel van haar ouders. Toen ze daar opgroeide tussen de tijdschriften en boeken, ontwikkelde ze een grote passie voor het geschreven én gesproken woord.

Tekst loopt door onder de foto

Mieke de Beer-Koomen

In het dagelijks leven runt ze samen met haar man een communicatiebureau en heeft ze haar tekstbureau echteverhalen.nu. Hier geeft ze woorden en podium aan de verhalen van anderen. Nu mocht ze zelf het podium op, als trotse winnaar. Mieke, een dag na de onthulling: “Ik ben er nog beduusd van. Het is zo’n grote eer om deze titel te dragen en verder invulling te geven. Het schrijven van gedichten ligt zo dichtbij me en de wortels daarvan liggen echt in mijn geboortegrond. Ik groeide op in de stad Medemblik, woon al vele jaren met groot plezier in Wervershoof en ben dol op West-Friesland. Ik draag er graag aan bij om de veelzijdigheid die de gemeente Medemblik en haar inwoners te bieden hebben, over de bühne te brengen. Hoe mooi is het dat ik dat vanuit mijn eigen talent mag doen.”

Tekst loopt door onder de foto

Mieke de Beer-Koomen

De jury – bestaande uit Harry Nederpelt (wethouder gemeente Medemblik), Lea van der Zee (Raad van toezicht Westfriese Bibliotheken) en Rutie Breebaart (lid Cultuurplatform Medemblik en verbonden aan de Bonifaciuskerk) – was aangenaam verrast door het enthousiasme en de kwaliteit van de dichters.

Wethouder Nederpelt vertelt: “De wens voor een Dichter van Medemblik was er al lange tijd. We zijn erg blij dat we nu de gedichten van Mieke de Beer-Koomen kunnen inzetten tijdens bijzondere momenten. Mooi dat er zoveel talent ontdekt is in gemeente Medemblik!”

Deel dit artikel